Annonce

Annonce

Svar: Dele udmalket mælk?


14. marts 2008

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Maria

Tillykke med din lille datter og tak for dine pæne ord til mig om min side:o)

Det lyder som om at du har rigtig godt med mælk og som om at både du og Josefine har det rigtig godt og trives med amning. Dejligt.

Når mælken skal deles efter optøning så bør du tø mælken op i køleskab, så optøningen sker stille og roligt. Herefter er der ikke noget problem i at dele portionen i 2, hver portion kan holde sig i køleskabet 1 døgn. Det vil være rigtig fint at gøre det sådan, hvis det er den mængde (125ml) du regner med at din datter ca spiser.

Du kan dog også optø den store mængde med 260ml mælk og så først lige inden brug hælde den mængde mælk på flaske, som du mener din datter har behov for. Det vil sige tage f.eks. 60ml, hvis hun kun behøver lidt eller give hende f.eks. 180 ml, hvis hun virker mere sulten.

Den rest der er tilbage i den flaske hun har spist fra, kan desværre ikke gemmes og bruges igen, så derfor er det en god idé at tage den mængde mælk fra du nogenlunde regner med at hun kan spise, så der så vidt muligt ikke går noget til ...


Annonce

... spilde.

Med hensyn til afføringen så ændrer den sig faktisk meget, når barnet bliver ammet. Hos nogle mere tydeligt end hos andre. Afføringen vil normalt være gul og virke grødet i konsistensen, men den kan godt pludselig virke grønlig eller blive helt orange. Der er visse fødevarer som kan påvirke mælken og dermed afføringen hos barnet - fødevarer du indtager kan og vil f.eks. give mælken smag, det vil også nogle gange kunne farve mælken (det kan man se når man malker ud) og så vil det naturligt også påvirke udseendet på hendes afføring.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det kan være løg, kål af forskellige slags, banan, spinat, ferskener, - det er nogle af de ting, jeg ved forældre oplever giver mælken en ændring og det behøver bestemt ikke være negativt. Der er faktisk lavet undersøgelser som viser at børn godt kan lide at modermælken har lidt varieret smag, det er netop en af modermælkens forcer - at den hele tiden varierer sin smag efter hvad moderen indtager af kost.

Du behøver således ikke ændre på din kost, så længe Josefine stortrives som hun gør.

Fortsat held og lykke og rigtig god påske:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Naturlægemidler - børn

Naturlægemidler er en særlig gruppe lægemidler, der ofte indeholder tørrede planter, plantedele, eller udtræk af planter.

Naturlægemidler er frihandelslægemidler, hvilket betyder, at de ikke behøver blive solgt på et apotek. Læge og apotek behøver således ikke at være involveret i behandlingen, og derfor kan naturlægemidler kun godkendes til behandling af "lettere sygdomme".

Naturlægemidler anbefales ikke til børn under 2 år uden lægens anvisning....

Læs mere i Babylex

Bug Buster

Bug Buster er en metode til at fjerne hovedlus. Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet denne metode og princippet i i Bug Busting er, at du i en og samme arbejdsgang får tjekket for hovedlus og også får fjernet lusene.

Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Behandling med insekticider er således overflødig.

Du kan købe "Bug Buster"...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!

Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)

Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.


Annonce