Annonce

Annonce

Brev:

Reaktion på andres følelser


14. marts 2008

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Reaktion på andres følelser

Hej Helen,

Sidst jeg skrev til dig var vi meget fortvivlede fordi vi var flyttet og den nye institution var meget dårlig. "Heldigvis" endte det rigtig skidt idet det gik så galt at vi fik tilbudt den første ledige plads i en utrolig god institution - vi var ikke i tvivl om at Fiona skulle flyttes og indkøring i den nye institution er foregået upåklageligt og vi har nu (igen) en frisk og super glad pige, der stortrives - er glad og frisk når hun vågner om morgenen og glad og træt når hun bliver puttet om aftenen.

Det jeg vil spørge dig om er således en bagatel i.f.t. hvad vi har været i gennem, men det undrer mig altså en del. Fiona bliver utrolig påvirket når andre er kede af det/græder. Hun bliver selv meget ked af det, laver "ked-af-det-grimasser" og begynder somme tider at græde voldsomt (med tårer) når fx et andet barn græder, når hun tror mor græder (hvis far fx kilder mor og mor hviner lidt og siger "hold op"), når vi læser i en bog om en, der bliver ked af det og vi kan mærke, at det er utroligt vigtigt for hende at vi sætter ord på ...


Annonce

... situtionen (fx: "musen er ked af det fordi den har tabt sin is men nu bliver den glad fordi den anden mus deler sin is med den") - det trøster hende, men vi synes altså at hun "over"reagerer en smule?

Hun reagerer også meget voldsomt hvis hun selv eller nogen anden får at vide at "det må du ikke" (ikke skæld ud, men bare som en forklaring) - hun begynder at hulke og ryste og græde mens hun gentager "må ikke, må ikke" og skal trøstes med kram og beroligende ord.

Er det normalt at hun er så obs på hvordan andre har det? og er det normalt at hun bliver så ked af det, når hun ikke må noget (det er ikke skaberi/hysteri, hun er oprigtigt ked/bange)?

Jeg kan ikke lade være med at tænke på om hun "har taget skade" af de få uger, hun var i den dårlige institution hvor hun græd meget og ingen trøstede hende/hjalp hende med at sætte ord på, og hvor de talte meget hårdt til børnene. Mit spørgsmål er nok mere, hvordan vi hjælper hende uden at VI overreagerer og måske gør et større nummer ud af det, end nødvendigt (hvad min mand somme tider mener, at jeg gør).

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.

Lang putning - 21 måneder

Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.

Natlampe

Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Nakkefoldsscanning

En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge, og her kigger man via et ultralydsapparat, som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.

Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning, og man ser efter:
- om der er liv
- om der er mere end ét foster
- hvor langt du er henne - man fastsætter datoen for forventet fødsel.

Hvis du ønsker at vide, om dit barn kan have en kromosomafvigelse som f.eks. Downs Syndrom, så...

Læs mere i Babylex

Amning og medicin

Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.

Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Endnu engang mange tak for dit svar her i den gode brevkasse. Jeg har anbefalet dig til dem jeg kender fordi du er SÅ god til at komme med nogle konkrete råd. Lige det som gør hverdagen lidt nemmere og knapt så frustrerende, så TAK for det!


Annonce