Annonce

Annonce

Svar: Lærkebarn


14. marts 2008

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Karoline

Det lyder rigtigt, at der kan være en sammenhæng mellem Alberts søvn om dagen og han opvågninger om natten. Børn sover jo det de har behov for, de sover når de er trætte og de vågner når de ikke behøver sove mere - sådan meget firkantet sagt.

Vores søvn styres af flere ting og for at sove godt, så er det naturligvis vigtigt at man ikke har ondt. Tandfrembrud kan derfor godt give søvnforstyrrelse og gøre at han vågner. Jeg tænker dog at det ikke er dette, for han er jo ikke ked af det, han ligger jo og pludrer og har det godt, virker frisk og vågen og jeg tænker derfor at den umiddelbare grund er, at han egentlig ikke behøver den times søvn. Problemet er så bare at han måske skulle undvære den om dagen i stedet for om natten.

Det er jo sammenfaldende med at han igen er gået fra en lur til to lure dagligt og netop det at han nu sover mere om dagen gør at han sover lidt mindre om natten. Modsat så er han nødt til at sove om dagen, fordi han om natten så er mere vågen. Uhensigtsmæssigt for jer, men jo faktisk ikke for Albert, som ...


Annonce

... jeg ser dit brev - hans søvn fungerer fint..?

Hvor han tidligere som igennem om natten, sov han 2½-3 timer om dagen. Nu sover han ikke igennem om natten - han er vågen i ca. 1 time, men han sover også 1½-2 timer + 2 timer om dagen, altså den time ekstra han fjerner fra natten.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Så spørgsmålet er om I skal forsøge at ændre lidt på lurene om dagen eller om I kan lade ham være vågen om morgenen - hvis han ligger og pludrer og er glad, så behøver I måske ikke reagere så meget og så vente på at tingene ændrer sig igen.

Det kan godt være at Albert er en dreng som altid vil stå tidligt op (det er det jo også at stå op kl. 06) men umiddelbart så lyder det som om at den udfordring I har i øjeblikket er en fase I skal igennem. Hans søvn vil ændre sig igen i takt med at han bliver ældre og begynder at sove anderledes om dagen. I skal således gøre op med jer selv om I aktivt vil gå ind og forsøge at vække ham lidt om dagen, så han ikke sover for meget. Eller om I vil vente til sommertid og se hvad fremtiden så bringer der...

Rigtig god påske herfra:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.

Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng

Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tak for en fantastisk hjemmeside. Det er så dejligt at mærke, hvordan du virkelig sætter dig ind i hvert enkelt spørgsmål og du giver nogle rigtigt gode svar!

Tak fra tvillingernes mor


Annonce