Brev:
Meget morsyg, hvordan tackler vi det?
Hej
Jeg har lige nogle tanker og spørgsmål i forbindelse med min søn. Han har fra dag 1 været meget mor-syg, i nogle perioder mere end andre, men det har aldrig været så slemt som det er lige pt.
Vi har lige været gennem endnu en gang maveinfektion, men den var heldigvis overstået på lige under en uge denne gang. Han spiser allerede godt, og det vi får, så det er rigtigt fint.
MEN - han vil pt. kun være hos mig, og det er kun mig der kan trøste... Til stor frustration for far. Jeg kan ikke forlade rummet uden at han græder, og følger efter mig. Han kravler pt. og bliver bedre og bedre... Kan det have noget at gøre med dette?
Vi havde også en periode lige før han igen blev syg, hvor han sov fra kl. 19 til kl. 06 uden at vågne... Dejligt! Men det forsvandt desværre med maveinfektionen - ØV! Nu er han meget svær at få til at sove, og skal helst falder ...
... næsten i søvn på armen, og når han vågner om natten, kan vi ikke få ham til at sove videre med mindre han kommer ind til os. Der sover han tilgengæld hele natten, uden at vågne... Jeg har på fornemmelsen at det drejer sig om tryghed og fysisk kontakt med mig, for han vil helst have en hånd på mig, når han falder i søvn i vores seng. Det gør han så tilgengæld hurtigt - max. 5-10 min!
Jeg ammer jo ikke længere, men sørger for at vi er så meget sammen om dagen som muligt. Tumler omkring, danser, læser bøger osv. men jeg synes ikke det har den store virkning.
Han har aldrig brugt sut, nusseklud eller lign. Vi har prøvet at introducere det for ham, men han vil ikke vide af dem...
Er det bare seperationsfasen der lige tager et ekstra spring nu har hvor han er blevet så mobil? Kan det være fordi han også ramler ind i et tigerspring (46 uger)?
Hvad kan vi gøre?
Gitte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Hormonbehandling
Hormonbehandling i forbindelse med fertilitet bliver brugt til at stimulere æggestokkene til at udvikle og modne flere ægblærer (follikler). Ved en almindelig cyklus udvikles normalt én ægblære, og ved hormonstimulation tilstræber man, at der modnes mindst 4 æg. I nogle tilfælde kan der udtages mellem 8-12 æg.
Der findes forskellige typer af hormonbehandling, og hvilken type der vælges afhænger af den enkelte kvinde, årsagerne til barnløshed, og evt. tidligere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.
Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.
Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.
Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder