Svar: Vil ikke spise skemad mere - 6 mdr.
Kære Sarah
Det er meget normalt at børn sætter amningerne op i forbindelse med sygdom. Det at få bryst er trygt og rart, det beroliger og giver en dejlig fornemmelse i maven og så er det jo det, barnet kender lige fra det bliver født.
Men nu hvor din dreng har fået det bedre, er det så vigtigt at du får ændret lidt på dette. Det er en fin plan for dagen du har sendt og den plan skal du fortsat følge. Nu hvor han er 6 måneder gammel kan du give ham stort set alt at spise, og du skal motivere hans madindtag ved at tilbyde ham så meget variation som muligt. Giv ham også brødskorper, agurkestænger og lignende, som han kan sidde med i hånden. Giv ham mad som smager af noget og giv ham altid vand af kop sammen med.
I forhold til alderen, så siger man at børn efter 6 måneders alderen ikke længere behøver mælk om natten - i den alder kan de godt indtage deres mælkebehov om dagen. Derfor er det vigtigt at du sikrer dig at han starter med at spise grød og mos og så efterfølgende inden lur tilbyder ham brystet, - præcis ligesom nu. Om aftenen behøver han så ikke mælk fra kl. 24-06 eller f.eks. fra 23-05... Her kan far evt. tage over, eller du kan forsøge ...
... med en sut, stillingskift, kærtegn osv.
Hvis han kun vil brystet, så handler det ganske givet om tryghed og ikke mælkebehov, dog kan det nogle gange være nødvendigt at tilbyde brystet for at han atter er rolig, men forsøg så at gøre det kortvarigt. Træk brystet ud af munden på ham igen, når han er rolig, så han ikke får lov til at fylde sig med mælk om natten og sæt så noget andet i stedet, kærtegn, et beroligende "syy" osv. - noget som du kan bruge fremover, så han lærer at finde roen ved dette og helt kan undvære brystet.
Det er rigtig fint at forsøge med eget værelse, når far kan tage over i påsken. I kan dog også forsøge allerede nu, det kan godt nogle gange give lidt mere ro om natten at I ikke sover sammen. Med den alder Robert har, så vil han sove uroligt om natten, småklynke, virke sulten og søgende - men det er drømme og fysisk uro og ikke nødvendigvis sult. Hvis du således ikke ligger lige ved siden af ham, så vil han måske lettere kunne finde roen igen uden at få bryst... - og far vil måske lettere kunne hjælpe ham videre i søvnen, hvis mor ikke er lige ved siden af.
Jeg håber mine tanker hjælper dig lidt videre, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. juli 2025 | Kost og ernæring | 2 år, 11 mdr.
Kære Helen, Det er første gang, jeg skriver til dig, og der kommer...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
Viden om børn:
Downs syndrom
Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.
Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.
Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...
Børnemad, færdiglavet
Færdiglavet babymos er lavet af kontrollerede råvarer og gjort holdbart ved varmebehandling. Det er intet ernæringsmæssigt i vejen med de færdiglavede børnemadsprodukter. Hjemmelavet mad er dog lige så godt.
Vær opmærksom på at færdiglavet børnemad let bliver for findelt i konsistensen og det er vigtigt at barnet stille og roligt vænnes til familiemad og også tilbydes mad, som kræver en vis tyggefunktion og som indeholder naturligt "mere bid".
Du kan finde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......
Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.
Endnu engang tusind tak.