Annonce

Annonce

Svar: Gravid spisetrold


19. februar 2008

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Emils småtykke mor

Nu er jeg jo ikke hverken jordemoder eller læge og ved trods alt mest om børn, når de er kommet ud..:o) Men min umiddelbare tanke er, at du måske i stedet for at gå på en kur, skulle forsøge at spise lidt mere sundt, skære ned på forbruget af lyst brød, kakao osv...

Det er rigtigt at mange gravide oplever kvalme eller opkast i løbet af graviditeten. Det stopper som regel inden uge 15. Det er dog sådan at det er noget man holder øje med, det er ikke sundt for hverken mor eller barn, hvis mor kaster op og hvis kvalmen og opkastningerne er så voldsomme, at de påvirker den gravides almentilstand og forårsager et vist vægttab, så vil man nogle gange overveje om det er nødvendigt at indlægge den gravide. Du kan derfor ikke resonere dig frem til, at hvis man kan tåle at tabe sig fordi man har kvalme og opkastning, så kan man også tåle at gå på diæt...

Det er en god idé at spise små hyppige måltider, det kunne være en grovbolle eller en gulerod, som du tager ind imellem dine hovedmåltider. Derudover så hjælper det faktisk mange at spise en håndfuld mandler, når de har kvalme og tendens til sure opstød.

Du bør leve efter de 8 kostråd:

- Spis frugt og grønt - 6 om dagen
- Spis fisk og ...


Annonce

... fiskepålæg flere gange om ugen
- Spis kartofler, ris, pasta og groft brød dagligt
- Spar på sukker, især fra sodavand, slik og kager
- Spar på fedt, især fra mejeriprodukter og kød
- Spis varieret
- Sluk tørsten i vand
- Vær fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen

Det er naturligt at du bliver mere sulten, jo længere hen i graviditeten du kommer. Når dit barn vokser og din krop forandrer sig, så vil du have et større energibehov... men ikke så meget at det er nødvendigt at spise for to:o) Du skal naturligvis ikke gå rundt og være sulten hele tiden, men skal netop derfor sørge for at indtage nogle sunde mellemmåltider.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Sørg for at holde dig i god form, det kan du gøre ved at gå en rask tur hver dag, cykle, gå til svømning eller andet, som du er glad for og som vil interessere dig. Det er vigtigt for at holde vægten men også fordi du, hvis du er i god form, vil være fysisk bedre rustet til at klare fødslen. Dit barn har det også bedre inde i maven, hvis du søger for at holde dig i form.

Sundhedsstyrelsen har sammen med fødevarestyrelsen lavet en pjece om gravide og kost. Den kan downloades på sundhedsstyrelsens hjemmeside - jeg sender dig et link:o)

Fortsat held og lykke med den lille i maven og den søde Emil.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.

NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...

Læs mere i Babylex

Madras til barnevogn

En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.

Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tak for dit gode svar sidst, som virkelig hjalp mig videre. Vi har valgt at beholde putteflasken lidt endnu :-)

Agnes mor


Annonce