Annonce

Annonce

Brev:

Græder meget om aftenen


18. februar 2008

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Græder meget om aftenen

Kære Helen

Vores yngste datter på seks uger – 57 cm og 5,6 kg - har næsten, lige siden hun blev født, været meget ked af det fra sidst på eftermiddagen/først på aftenen til vi går i seng. Det virker ikke som om, hun har ondt, men mere som om hun bare er overtræt og med for mange indtryk. Måske. Men hun har vældigt svært ved at falde i søvn – det tager ofte lang tid og kræver meget traven op og ned ad gulvet, begrænset lys og lyd og meget gerne en cd, vi har købt, med hvid støj.

Fra sp og andre har vi hørt, at det er helt normalt med aftengråd – og vi skal såmænd nok også rumme det – jeg har bare svært ved at forstå, hvad det er, der sker og synes det er synd, at hun skal græde så meget, den lille trold.

Som sagt virker hun først og fremmest overtræt, men det giver alligevel ikke helt mening, for jeg synes faktisk, hun sover meget i løbet af dagen.

Hun bliver puttet mellem 22.30 og 23 og sover så til 7.30, hvor hun ofte vågner, fordi storesøster er oppe og larmer. Men efter amning og ren ble er hun tit putteklar allerede efter en time. De næste lure to bliver taget i barnevognen. Her snupper hun gerne to til tre timer pr. lur. Resten af dagen tager hun to-tre mindre lure.

Jeg ammer hende fuldt – der er ikke nogen fast rytme, men der går vel to-tre timer imellem. Også om natten. Det er meget forskelligt, hvor meget hun spiser. Men det er som om, det bliver mere klattet i løbet af aftenen, og når hun er rigtig ked af det og træt, så bliver det tit noget rod.

Morgen, middag og eftermiddag har vi en fin kontakt. Hun smiler meget, elsker at blive puslet, at ligge nøgen på puslepuden, at blive nusset og snakket med. Elsker at blive gået rundt med på ...


Annonce

... skulderen eller med ansigtet ud mod verden. Hun vil også gerne ligge for sig selv i korte perioder og elsker, når vi synger for hende. Storesøster på 3 kan også underholde, men kan nok også virke en smule voldsom (med høje lyde og ansigtet tæt ind til hende fx), selvom vi selvfølgelig prøver at skærme hende – og flytte hende til et andet rum, når der bliver leget vildt.

Hun tager pænt på og trives iflg sp og læge, men jeg synes, at hun helt generelt igennem hele dagen bliver meget hurtigt træt – eller virker træt, sådan som jeg læser hende. Her de seneste dage er det som om, hun er begyndt at tage nogle lidt længere vågne stræk, hvor hun også er glad. Men ofte er det sådan, at når hun vågner, bliver hun ammet, puslet, tilbudt brystet igen, hvilket hun sjældent vil og ja, så synes jeg faktisk ofte hun virker træt. Hun gaber og falder for det mest lynhurtigt i søvn, når hun kommer i barnevogn. Og det er altså sjældent mere end en time efter hendes seneste lur.

Sidst på eftermiddagen bliver det så for det meste helt slemt. Hun er nærmest træt fra det øjeblik, hun vågner – og ked af det.

Er der noget, vi kan gøre for at hjælpe hende? Kan det hænge sammen med, at hun jo ikke får de lange stræk om natten, hvor der som sagt går mellem to og tre timer mellem amningerne – og hvordan får vi så ændret det? Kan det være en ide, at jeg forsøger mig med faste tider for amningerne, i stedet for nu hvor hun selv regulerer mængde og tidspunkt.

Hvornår er det, at de i det hele taget får behov for en lidt mere fast rytme for dagen - og hvordan kan og skal vi bedst understøtte sådan en rytme?

Glæder mig til dine altid inspirerende svar.

Kærlig hilsen

Mor til to

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.

Døsig og træt baby

Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig dagssøvn 2mdr

Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sidde

De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.

7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.

8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.

Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...

Læs mere i Babylex

Fedtcreme - fedtprocent

Der findes rigtig mange forskellige cremer på markedet, og til behandling af børneeksem er det en god idé at vælge fedtcreme. Jo højere fedtprocent cremen har, jo mere fedtet og klistret vil den ofte være - og dermed også for mange mere ubehagelig. Derfor er det en god idé at vælge så fed en creme som muligt, som samtidig virker behagelig - og til behandling af børneeksem i ansigtet er det ofte en god idé at vælge en creme med en fedtprocent omkring 30-40%. Det er ofte også en god idé at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!

Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.

Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!


Annonce