Svar: Søvnproblem 7 uger
Hej med dig
For det første så tror jeg at I skal blive enige om, hvordan I helst vil putte jeres søn. Med den alder han har nu får han mange stimuli i løbet af dagen og derfor har han ekstra behov for hjælp til at finde ro om aftenen. Han er stadig kun ved at lære, hvad det vil sige at være sulten, hvad det vil sige at være mæt - han tror at han skal spise hver gang han er hos mor (for der lugter der af mad) osv.
Hvis du er sikker på at din søn har fået, hvad han kan spise og er mæt, så kan det være en fordel at det er far som tager sig af ham, fordi far ikke frustrerer ved at lugte af mælk og derfor er det nemmere at finde ro hos far.
Derudover så er gråd og uro om aftenen ofte et udtryk for at barnet har behov for hjælp til at finde ro. I skal hjælpe jeres søn. Da han reagerer med uro på grund af mange stimuli i løbet af dagen, nytter det derfor ikke noget at I forsøger jer med at snakke til ham, synge for ...
... ham, vugge ham, lade ham gå fra arm til arm, ligge ham i barnvognen osv. Jeg ved godt, at I gør det i den bedste mening og naturligvis i håb om at noget af det vil virke, men det I gør er at tilføre ham endnu flere stimuli og dermed gøre det sværere for ham at finde roen.
Mit råd er derfor at I sammen finder ud af, hvad I mener virker bedst på ham. Vælg et par af de ting ud, som I plejer at forsøge jer med og beslut jer for at det er sådan I vil putte om aftenen.
Derudover så vil jeg sige, at de fleste børn har en fantastisk evne til at kunne spise i søvne. Det vil derfor være en god idé at du lægger ham til brystet, når du selv går i seng. Du behøver ikke vække ham, men bare læg ham til og lad hans lille mave blive fyldt op. Så sover ham forhåbentlig et par timer mere og du når selv at få lidt mere sammenhængende søvn inden du er på igen.
Håber at ovenstående kan hjælpe jer lidt videre. Fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Fordøjelse baby
Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.
Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.
Babyer, der både får brystmælk...
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.
NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...