Brev:
Mave og søvnproblemer
Hej Helen
Vi har en dejlig søn på 9 uger. Men han har fra vi kom hjem fra sygehuset haft problemer med maven og med at sove om dagen. Det skal siges, at han havde en infektion ved fødslen og fik antibiotika den 1. uge.
Jeg ammer ham og han tager fint på i vægt - vejer nu 6500 gr. (ved fødslen 3700 gr), men han skal stort set ammes hver anden time. I løbet af dagen er han meget urolig og han prutter meget og har afførring ca. 5 gange i løbet af dagen - og det er ind imellem nærmest som en eksplosion. Han falder ofte i søvn, når jeg ammer ham om dagen, men der går ikke mere end 20 minutters tid, så vågner han og græder, og det virker til at han har ondt. Det er kun sket 3 gange i den tid vi har haft ham, at han har sovet 1½-2 timer i sammenhæng i løbet af dagen.
Om natten går det bedre - her han kan sove fra ca. 23-03 og så igen til 6-tiden men i den 2. søvnperiode ligger han meget uroligt. Han er ikke så god til at bøvse, så det er ikke efter alle måltider, jeg kan få ham til det. Vi har forsøgt med mylicon, men jeg ved ikke om det har haft den store effekt. Jeg har også været til zoneterapi med ham, men heller ikke det synes at have hjulpet meget.
Jeg går tur med ham i barnevognen hver dag i 1 time, og her sover han som regel det meste af tiden, ...
... men så snart jeg kommer hjem vågner han og græder.
Han har dog også perioder hvor han griner og pludre og smiler, så det giver lidt ekstra ressourcer til at klare resten af døgnet.
Inden for de sidste 3 uger, er han begyndt at gylpe mere og det kommer ofte en stykke tid efter jeg har ammet ham.
Min spørgsmål går selvfølgelig på, hvordan vi kan hjælpe vores søn til at få det bedre og dermed mere ro til at sove om dagen - for der er ingen tvivl om at han er træt, da han gaber og bliver rød om øjnene.
1) Kan han få for meget at spise? (jeg har forsøgt at give ham kamillete, men det vil han ikke drikke længere - han vil kun have bryst)
2) Vil det være en fordel at give ham modermælkserstatning? og i givet fald skal det så kombineres med amning og hvordan og er der en bestemt modermælkserstatning der i vores tilfælde kan anbefales?
Min sundshedsplejerske snakkede om, at han måske har refluks? hvad betyder det og hvad er symptomer i givet fald?
Jeg har også talt med min læge, men i følge hende er han helt normal. Det er jeg da også sikker på han er, men for hans og vores skyld, ville det være utrolig befriende, hvis vi kunne få nogle svar eller tips til hvad vi kan gøre anderledes eller bedre.
Jeg ser frem til at høre fra dig.
Hilsen
Susanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Flaskegivning
Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.
Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.