Svar: Antal lure om dagen og begynde skemad
Kære Sara
Det er helt normalt at børn i 3 måneders alderen sover 3-4 korte lure i løbet af dagen og det er også helt normalt at børn i den alder, powernapper tidlig aften og så er lidt vågne om aftenen og går sent i seng.
Jeg synes din plan for dagen ser rigtig fin ud og jeg tænker det er synd at ændre på noget, som umiddelbart ser ud til at fungere. Jeres plan for dagen vil naturligt ændre sig i takt med at jeres dreng netop begynder med skemad.
Det vil nemlig være hensigtsmæssigt at denne gives på nogenlunde samme tidspunkt dagligt, så han stille og roligt vænnes til at spise det vil jo kalder for morgenmad, frokost og aftensmad - det er vigtigt at måltiderne ligger nogenlunde på de tider, hvor vi andre også spiser, så man stille og roligt kommer til at spise sammen.
Der er to tegn, som ofte viser sig, når børn er parat til skemad. Det ene er at de begynder at holde hovedet selv, drejer sit hoved bevidst, følger maden vi voksne spiser - ...
... nærmest sluge den med øjnene, åbne munden, når vi nærmer os med en ske. Du kan se det, når du giver ham d-dråber på en ske, så åbner han munden, han ved hvad det med skeen betyder. Det andet er at børnene begynder at vågne hyppigere og ikke længere virker mætte nok, trods det at man forsøger at øge deres mælkeindtag. De sover mere kortvarigt også ofte om natten.
Det er vigtigt ikke at starte for tidligt og det anbefales tidligst at begynde når han er 4 måneder gammel. Kan han vente til han er 5-6 måneder vil det være fint, så er hans tarmsystem mere modent og vil bedre kunne nedbryde den mad han får.
Når du starter med skemaden, så vil det ud fra den plan du har sendt mig idag, være rigtig fint at tilbyde skemad kl. 13, efter lur og så følge efter med en flaske. Jeg tænker at han på det tidspunkt vil være frisk og oplagt til det og samtidig er det et tidspunkt, som nogenlunde på sigt, vil kunne passe ind med en frokost...
Fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Vitaminer børn
Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:
- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.
- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.