Brev:
Slank pige - for slank?
Hej Helen
Min datter har altid været en lang, slank pige, og mad har aldrig interesseret hende voldsomt. Men de sidste par uger synes jeg virkelig hun har haft ringe appetit, og jeg synes efterhånden hun er blevet lidt vel tynd. Specielt aftensmaden gider hun ikke rigtig, og hun spiser meget lidt selv af de ting hun plejer at kunne lide.
Hun er ca. 82 cm høj og vejer ifølge vores egen vægt 11.2 kilo. Når man kigger på hende kan man ret tydeligt se hendes ribben, men hun har dog en god topmave. Hun er som sagt ikke voldsomt interesseret i mad, og det svinger en del hvad hun gider spise.
Generelt er hun ikke voldsomt interesseret i kød, med undtagelse af leverpostej, som hun som regel spiser med stor fornøjelse, dog ikke så meget som hun plejer her de sidste par uger. Ellers er hun meget glad for pasta, ris og kartofler, yoghurt, ost, agurk, ...
... bananer og som regel også havregrød om morgenen. Da hun altid har været slank, giver vi hende sødmælk og smør på brødet og i maden.
Er hun for tynd, og i så fald, hvad kan vi gøre for at få hende til at tage lidt på? Vi spiser sund og varieret mad som hun også får (med ekstra sovs/fedtstof) og tilbyder hende f.eks. bolle med smør eller sødmælksyoghurt om eftermiddagen.
Det skal siges at hun generelt er en meget aktiv og meget glad pige, der smiler, griner og snakker dagen lang, er meget interesseret i at "læse" bøger og generelt virker som om hun trives.
Hun har fået kindtænder for nylig, og det har helt sikkert irriteret hende, så vi tænker også om det kan have betydning for appetitten, ligesom hendes sygdom? Eller er det mon bare en periode som hun skal igennem, og kommer appetitten mon igen af sig selv?
Mangle hilsner den bekymrede mor.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
Viden om børn:
Opkast - baby og børn
Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.
Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...
Håndudmalkning
Hvis man har brug for at malke mælk ud til sit barn, så kan man gøre det med håndudmalkning. Når man bruger sine hænder, skal man være ekstra opmærksom på hygiejnen - men ellers er håndudmalkning normalt den mest skånsomme form for udmalkning af brystet.
- Begynd med at vaske dine hænder og find en ren skål, som mælken kan løbe ned i.
- Tag evt. et varmt bad eller læg et varmt omslag på brystet.
- Læn dig forover, massér brystet blidt ned mod...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.