Brev:
Jeg har prøvet alt om natten - hjæp!
Kære Helen
Tak for dit svar – og dit bud på hvordan dagen kunne se ud hos os. Faktisk ser dagen allerede ret fin ud – og han er også begyndt at spise mere ad gangen efter at vi konsekvent har afsluttet måltidet efter skift og hygge.
Som jeg tidligere skrev, har vi siden han var spæd, kæmpet med en skæv døgnrytme – han synes det var fint at være vågen ved 1-2 tiden om natten til 4-5 tiden. I denne periode var han mest oplagt og spiste mest – den sidste halve time blev han vrøvlet – det er vi ovre nu, da vi kan genkende hans træthedstegn og så får ham puttet i tide.
En overgang (måske 5-7 dage) stoppede natteroderiet og vi troede alt var vel – men nu er han tilbage i sporet igen – og når jeg ser i min udmærkede logbog over hans sove/vågen tider, er det helt tydeligt, at han er meget konsekvent i sin rytme. Det var min mand i morges, der pointerede det. Og så synes jeg jo, at jeg vil dele dette interessante med dig. Er det noget, du ser ofte?
Når jeg ser på hans nat – så lægger han ud med 2½-3 timers søvn først på natten (fra 22-01). Så vågner han og spiser godt og er vågen i en lille times tid. Så sover han ca 45 minutter og er igen skrupsulten og kan sagtens klare en vågenperiode på 2-3 timer uden vrøvl. (ja, det er altså ikke os der holder ham vågen – det er bare umuligt at lægge ham før). Herefter sover han så ca 5 timer. Når han så normalt vågner derefter er det jo godt og vel morgen/formiddag og alligevel er det en kamp at holde ham vågen i mere end en times tid og efterfølgende sover han så 2½-3 timer. Og sådan er det altså 9 ud af 10 dage - ...
... du kan næsten stille klokken efter ham.
Som jeg ser på det – så er det første ryk på de 2½-3 timer hans sene eftermiddagslur, derefter vågen med et powernap i ca i alt 3-4 timer, hvilket ville svare til aften tide og så træt-træt sover han til nat med 5 timers søvn. Han vågner derefter, stadig træt og spiser godt og sover igen 2½ time og så ville klokken jo være morgen. Kan du se hvad jeg mener? Så hvis han kunne rykkes, så ville han skulle sove til eftermiddag ved 16 tiden (sover 2½-3 timer), vågner spiser og tager et powernap og er igen vågen godt 2 timer – så er klokken nu ca 22.00 – han kommer i seng, sover så til klokken 03.00 – spiser og sover efter en halv time til kl 06
Spørgsmålet er blot hvordan vi rykker ham???? Kan man det overhovedet?
Jeg vil pointere at han er en knag til at sove i barnevogn og i sin tremmeseng og altid bliver lagt INDEN han sover helt... han følger sin egen klare tidsplan der afviger med max 15-20 minutter og med nøjagtig de samme intervaller hver dag. Jeg har prøvet at holde ham vågen både formiddag, eftermiddag og aften uden held – han smiler bare og lukker øjnene og falder i søvn hvor som helst – uden at tage os alvorligt :0)
Jeg har prøvet alt om natten – at vugge blidt, synge, dæmpe lyset, ikke snakke – springe bleskift over – det er fuldstændig ligegyldigt – så snakker han bare med en dør eller en pude eller et billede han ser på væggen. Og det er de længste tirader og det gladeste lille menneske jeg ser hele dagen...det er helt sikkert, at han er mest FRISK der!
Glæder mig til at høre fra dig!
Hilsen Karen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Babyslynge
En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.
Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.
I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.