Brev:
Vil ikke sove middagslur hjemme
Kære Helen
Nu er det efterhånden meget længe siden, vi har haft brug for et godt råd – men nu er tiden kommet igen…
Vores datter på 19 måneder er en glad og nem pige, god til at tale og spise, lidt forsigtig og genert, men som de siger i vuggestuen: et harmonisk og glad barn. Det er jo dejligt…
Vores største udfordring med hende har altid været det med at falde i søvn… Det går okay om aftenen, vi skal sidde ved hende, især lige for tiden, hvor hun ligesom er inde i en udviklingsfase – øver sig i at tage kontakt til de andre børn i vuggestuen og løbe og være lidt mere ”fri” i stedet for hele tiden at observere. Nå, men det har ellers været ret nemt i lang tid, og det bliver det nok også igen…
Det største problem lige nu er middagsluren… de sidste mange uger har det taget mellem 1½ og 2 timer at få hende til at falde i søvn. Det er VIRKELIG frustrerende for os… i lang tid har vi brugt det samme ritual som om aftenen, dvs. et glas mælk og en bog på skødet af os (om aftenen børster vi selvfølgelig også tænder), og så i seng, hvor jeg synger for hende (den samme sang altid).
Men nu virker det ligesom bare ikke længere… i vuggestuen siger de, at hun også udfordrer dem lidt for tiden, altså prøver at ...
... rejse sig op osv., men de kan få hende til at sove ret hurtigt, sikkert fordi de andre børn jo også sover alle sammen. Men herhjemme er det altså noget andet.
Vi kører ca. samme tidsskema, dvs. mad kl. 11 og putning kl. 12 – ofte trækker vi den lidt, fordi hun gerne sover længere i weekenden (vi må tit vække hende til hverdag). I dag vågnede hun 7.40, ca. en time senere end til hverdag – og nu har vi så brugt 1 time og 45 min. Og der er hyl og gråd, og både min mand og jeg bliver lidt vrede (det hjælper jo slet ikke) og irriterede.
Har du et forslag? Hun prøver os af, kan vi mærke – altså er fræk og gør ting, hun ikke må for at få opmærksomhed, og fordi hun jo bare er træt. Vi har prøvet med det gode (synge, holde i hånd, nusse osv. – det gider man ikke 1½ time uden virkning) og på den lidt hårdere måde (sige bestemt: nu skal du lægge dig ned og sove og så går vi og kommer selvfølgelig tilbage).
Vi er ikke tilhængere af, at hun skal skrige sig i søvn, men det er på den anden side også lidt svært at blive ved med at være tålmodig og nærværende, når hun bare ikke vil lægge sig ned og sove. I dag ender det med, at vi springer over – og det dur jo heller ikke…
Hjælp!
Venlig hilsen
Ninas frustrerede mor og far…
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
Viden om børn:
Hormonbehandling
Hormonbehandling i forbindelse med fertilitet bliver brugt til at stimulere æggestokkene til at udvikle og modne flere ægblærer (follikler). Ved en almindelig cyklus udvikles normalt én ægblære, og ved hormonstimulation tilstræber man, at der modnes mindst 4 æg. I nogle tilfælde kan der udtages mellem 8-12 æg.
Der findes forskellige typer af hormonbehandling, og hvilken type der vælges afhænger af den enkelte kvinde, årsagerne til barnløshed, og evt. tidligere...
Vedligeholdelse af barnevogn
Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.
For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.