Brev:
Sove hos forældre og holde bordskik
Hej Helen
Vores datter sover stadig ved os i sengen. Er det er problem???
Vi har en 180 cm seng op af væggen, så det er ikke fordi hun fylder eller sparker (ligger inderst). Hun har altid været meget tryghedssøgende og afhængig af nærhed, og hun har haft det meget hårdt med at vænne sig til at blive passet (det har taget hende et år at lære at leve med det, og hun synes stadig det er hårdt). Hun sover bedst, hvis hun kan mærke os med en hånd, så hun ved, at vi er der, og elsker at knuse og kramme, og fortæller tit at hun "elsker os".
På sigt vil det selvfølgelig være mest naturligt og bedst (?) for hende at komme til at sove på eget værelse. Hvordan gør vi det lettest muligt for hende, når den tid kommer?
Grunden til at hun stadig ligger i vores seng, er at hun har haft det så svært med dp, at det har påvirket hende voldsomt og tæret hende for energi. Derfor har vi vurderet, at så skulle der fyldes på med tryghed også om natten, så hun havde noget at "stå i mod med".
Et andet spørgsmål er ang. hendes spisning. Hun spiser meget lidt, og derfor mader jeg hende stadig om morgenen med havregrød, for at sikre mig, at hun har noget at stå imod med. Hvis hun selv skal spise, så er hun færdig efter 2 mundfulde.
Som det er nu, så får hun en stor portion havregrød om morgenen, lidt frugt ...
... formiddag, så spiser hun selv frokost (bliver max til ½ stykke rugbrød), en halv bolle + lidt æble efteriddag, og til aften spiser hun igen selv aftensmaden og derfor bliver det kun til 1 eller 2 mundfulde. Nogle gange giver jeg hende så ½ skive rugbrød inden sengetid for at hun skal kunne sove ordentligt - men det er igen mig, der stopper i munden af hende.
Vi forsøger at begrænse søde ting - så det er vi opmærksomme på. Men hun er lige ved at kaste op, når hun sidder ved aftensmaden, og vi siger hun skal spise noget. Og hvis jeg giver hende noget siger hun bvadr og nej tak!
Det har altid været et problem med mad. Allerede da hun var 11 mdr havde jeg sundhedspl. på besøg, for at hun skulle se om der var et problem.
Hun følger sin udviklingskurve fint, og er ikke lille og spinkel.
Skal jeg helt lade være med at made hende, og ikke "nødde"hende? For der skal jo heller ikke være for voldsomt fokus på mad?
Hun har meget svært ved at sidde stille på sin stol, og er sjældent i ro. Selv om vi insisterer og bestemt siger hun skal sidde med, så går hun helt amok, skriger, kaster sig rundt, vrider sig, løber.... skal vi spænde hende fast??? Eller er hun stadig for lille til at vi kan kræve, hun sidder stille?
Pyh sikke rodet.... Håber, du kan finde lidt hoved og hale i al min forvirrethed....
Venligst Lise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Savl
Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.
Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.
I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...
Bug Buster
Bug Buster er en metode til at fjerne hovedlus. Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet denne metode og princippet i i Bug Busting er, at du i en og samme arbejdsgang får tjekket for hovedlus og også får fjernet lusene.
Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Behandling med insekticider er således overflødig.
Du kan købe "Bug Buster"...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.