Annonce

Annonce

Svar: Nu gik det ellers lige så godt...!


3. januar 2008

Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Sebastians mor

Det lyder som en god idé at starte op med skemaden igen, selvom Sebastian har haft maveproblemer, så lyder han nu til at have det godt igen og virker, som du skriver helt upåvirket. Jeg synes du skal give ham to gange dagligt, starte med risgrød, som er mildt og let fordøjeligt og om aftenen det samme, dog forsøge at komme lidt grøntsagsmos på og stille og roligt overgå til ren grøntsagsmos og så er I atter igang.

Det vil også være rigtig godt, hvis du så samtidig med dette kunne forsøge at komme ind i en rytme, hvor Sebastian sover en formiddagslur og så en længere lur over middag. Det gør ikke noget at formiddagsluren kun varer 45 minutter - det lyder helt alderssvarende, men til gengæld må luren over middag så gerne var et par timer. 5 timer er dog nok lige i overkanten, men mon ikke at du, hvis du får ham puttet lidt tidligere, kan få ham ind i en rytme, som også passer med en nogenlunde sengetid og dermed også mere søvn om natten til jer alle:o)

En plan for dagen kunne se således ud:

Tidlig morgen 05/06: Flaske med mme

Formiddag 9.30-10: Flaske med mme og puttes til formiddagslur, sover måske kun 45 minutter eller en lille time og det er helt okay, så skal du bare forsøge at få ham til at sove længere til sin middagslur

Frokost 11.30-12: Grød af rismel, majsmel eller hirsemel. I starten kan du forsøge med ren risgrød og så stille og roligt komme lidt forskellig frugtmos på, så du lige sikrer dig at hans mave kan klare det, nu hvor han har været syg. Vand af kop.

Tilbydes flaske med mme og puttes til middagslur ca 13-13.30 og må her gerne sove et par timer eller 2½. Gå en tur med ham i ...


Annonce

... barnevognen, så du på den måde sikrer dig at han får sovet.

Eftermiddag 16.30-17: Flaske med mme

Aften 18: Start med lidt risgrød og forsøg at bruge lidt grøntsagsmos som topping, stille og roligt overgå til ren grøntsagsmos, når I fornemmer at det går godt med maven. Vand af kop

Puttes til natten med en flaske mme ca kl 20


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Sen aften 23-24: Flaske med mme og kan herefter måske begynde at undvære mad midt nat og sove til næste morgen tidlig.

Du kan godt overveje om du vil skifte til blå allomin i stedet for den grønne, den syrnede allomin kan måske godt være lidt hård for hans mave, nu hvor han har afføring så hyppigt. Nogle har også glæde af at mixe de to erstatninger således at man endten giver ½ af hver eller udskifter en enkelt eller to flasker dagligt - du må forsøge dig frem og se hvad der virker bedst på hans mave.

Det vil også være udmærket at I forsøger at flytte Sebastian ind på eget værelse, prøv dog lige at se om planen for dagen ændrer lidt i første omgang og så I ikke tager det hele på en gang. Giv det tid og ha lidt tålmodighed. Når Sebastian er omkring 6 måneder og hvis I føler at I alle vil have det bedst med at han sover for sig selv, så prøv at flytte ham:o)

Med hensyn til at han ikke triller så meget rundt lige nu, så hænger det nok sammen med at han bruger sin energi på noget andet. Måske er han begyndt at pludre mere, tale i mere varieret lydstyrke, opleve mere af verden, bruge sine hænder, få øje på sine fødder osv. Det kan også være at han ikke rigtig har haft energien til det fordi han har været syg... Det lyder i hvert fald ikke bekymrende lige nu:o)

Fortsat held og lykke med ham, rigtig god weekend:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. juli 2025 | Kost og ernæring | 2 år, 11 mdr.

Madvaner hos 3-årig dreng

Kære Helen, Det er første gang, jeg skriver til dig, og der kommer...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Appetit

Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.

Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.

Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...

Læs mere i Babylex

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Som saedvanligt: Tusind tak for dine dejlige raad og brugbare viden! Det er fantastisk at have dig

Mange hilsner
Camilla


Annonce