Annonce

Annonce

Svar: Væske nok og mad


2. januar 2008

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Kristina

Det lyder som om at det går rigtig fint hos jer og det lyder bestemt som om din dreng trives og er god til at regulere sit behov. Du fortæller jo at du tilbyder brystet og han tager, hvis han vil og derfor må du tro på at han får, hvad han har behov for. Samtidig skal du naturligvis holde øje med hans vandladninger, hans urin må ikke være koncentreret og han skal stadig have flere gode våde bleer i løbet af dagen.

Planen for dagen er fin og det lyder helt alderssvarende at du begynde med et fjerde måltid. Dette vil som regel ligge om eftermiddagen. Det vil fortsat være passende med ca 4 amninger dagligt, som du har nu og i takt med at han bliver ældre, så nedsættes dette ti ca 3. Ofte vil børn i 8-9 måneders alderen få deres mælkebehov dækket med ca 3 amninger.

En plan for et barn på 7-8 måneder kunne se således ud:

Tidlig morgen 06: Ammes i sengen og sover videre

Morgen 08: Havregrød, vand af kop.

Formiddag 9.30: banan eller anden frisk frugt eller lidt frugtmos (her kan han f.eks. få sit jern, da frugten fremmer optagelsen af dette). Han må også gerne få lidt brødskorper eller lignende at sidde med. Vand af kop

Puttes til formiddagslur ca kl. 10, kan tilbydes amning, men sigerhan fra er det okay.

Frokost 12: Grøntsagsmos med kød eller fisk, rester fra aftensmaden vil være fint og ved siden af rugbrødshapsere med smørbart pålæg. Grøntsagsmos kan også bruges som pålæg. Agurkestænger, ristede rugbrødshumplere, andre brødskorper at sidde med. Vand af kop

Tilbydes igen amning, men behøver det nødvendigvis ikke. Tilbuddet bør dog være der.

Puttes til middagslur ca ...


Annonce

... kl. 14

Eftermiddag 15.30-16: En lille portion grød, f.eks. flerkornsgrød, evt med lidt frugtmos, kan også her få frisk frugt i stykker at sidde med

Eftermiddagsamningen har nogle børn brug for, især hvis de ikke har ammet om formiddagen og inden middagslur. Andre børn vælger fra. Igen skal du altså regne med ca 4 amninger dagligt.

Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk, mere og mere familiemad, ris, sovs, sidde med lidt kogte grøntsager som broccoli eller blomkålsbuketter, sidde med en kartoffelbåd og lignende - øve sig, men stadig væk også mos, så I er sikre på at han bliver godt mæt. Vand af kop.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Puttes til natten med amning ca kl. 20

Sen aften 23-24: Evt. amning mod så at kunne sove indtil næste morgen. Igen afhænger denne amning lidt af, hvor meget han i øvrigt er blevet ammet i løbet af dagen.

Med hensyn til at han vægrer sig mod maden og har lidt mere temperament, så tænker jeg at du skal give ham stor variation. Han skal have mad som smager af noget og mad som udfordrer ham. Prøv at give ham en børnegaffel og lad ham også spise med fingrene. Brug rester fra aftensmaden til frokost, så han ved siden af sine rugbrødshapsere får noget med smag. En rest kan sagtens være små stykker af indmaden af en frikadelle, lidt ris med lidt sovs eller noget grøntsagsmos du har gemt.

Om morgenen kan du også variere hans havregrød med øllebrød eller flerkornsgrød og også variere hans indtag og lyst til at spise ved at begynde at tilbyde ham lidt formiddagsmad, lidt som han der kan gnave i selv osv.

Håber ovenstående hjælper dig lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o) Rigtig godt nytår:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyslynge

En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.

Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.

I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...

Læs mere i Babylex

Fordøjelse baby

Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer, der både får brystmælk...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

1000 tak for din brevkasse ... og tak for alle dine gode, hjertelige og ærlige svar.

Thilde, mor til Louie på 5 mdr.


Annonce