Brev:
Soverytme og amning
Hej Helen
1) Jeg har en 10 dage gammel søn og er ved at få etableret amning. Til information er jeg andengangsfødende og har prøvet turen før. Men mit problem med den lille ny ligger i, at han spiser meget uregelmæssigt i løbet af et døgn, hvilket giver mig bekymring i forhold til mælkebestanden. Desuden synes jeg, at han sover lidt for meget, hvilket også bekymrer mig.
I de fleste af de 10 dage han har været her, sover han det meste af dagen (jeg vil skyde på, at han samlet højst er vågen 1 time). Jeg kan få ham til at tage nogenlunde fra ved morgenamningen, men fra formiddag til nogen gange sen eftermiddag, tager han næsten ingenting. Jeg går med sprængfyldte bryster og er stand by og tør egentlig ikke at malke ud, hvis han nu skulle vågne.
Jeg har selvfølgelig prøvet at vække ham med skiftning, kilden på fødderne og ørerne, snakken, men han er umulig at vække ...
... nok til at kunne tage en ordentlig omgang mælk. Trætheden skyldes ikke gulsot, da han ikke synes at have de karakteristiske symptomer. Om natten går det bedre og han indtager ihvertfald ét fuldt bryst ved hver amning. Det ville være dejligt, hvis han kunne tage lidt mere fra om dagen.
Mit spørgsmål lyder så: Hvad gør jeg? Accepterer jeg hans spisevaner og tror på, at mælkebestanden nok skal regulere sig selv eller pumper jeg ud og gemmer? Eller gør jeg noget andet for at vække ham i løbet af dagen?
2) Kan du anbefale noget god faglitteratur omkring søskende og en ny baby i familien? Her tænker jeg både på hvordan man som forældre håndterer det overfor barnet, men i lige så høj grad på, hvordan man som forælder bearbejder den skyldfølelse og sorg over tab af 'det gamle liv', man unægteligt gennemgår i denne nye livsfase.
Tak for hjælpen.
Med venlig hilsen
Fie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
Viden om børn:
Sikkerhed i hjemmet
Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.
Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.
Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.
Gå...
Pethidin ved fødsel
Pethidin er et morfinlignende stof, som især blev brugt ved fødsler førhen i tiden. I dag vil man ofte vælge at tilbyde den fødende en epiduralblokade i stede, hvis hun har voldsomme smerter. I særlige tilfælde kan man dog stadig vælge at give pethidin til fødende. Det gives som injektion, og virkningen indtræder efter ca ½ time.
Der er en del bivirkninger forbundet med at give pethidiin, blandt andet kan det nedsætte ve-aktiviteten, give den gravide kvalme og gøre hende svimmel...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.