Svar: Vuggestuestart - 8 mdr.
Hej med dig
Det lyder som om at I har fundet en rigtig god ordning hos jer, tillykke med det og tillykke med det nye arbejde:o)
En plan for dagen til et 9 måneders barn kan se således ud:
Tidlig morgen 06: Amning
Morgen 7.30-8: Havregrød eller flerkornsgrød, vand af kop
Formiddag 9.30-10: ½ bolle med smør, ost i stænger, frugt i stykker eller evt. lidt frugtmos. Vand af kop.
Sover formiddagslur
Frokost 12: Brød med forskelligt smørbart pålæg, det kan være sildepostej, leverpostej, smøreost, avokadomos osv. Derudover så meget gerne rester fra aftensmaden, det kan være lidt godt kogte pastaskruer, små stykker frikadelle (kød eller fisk), kogte ærter, majs, gulerod osv. Men han må også meget gerne få mos, grøntsagmos med kød og fisk, så du er sikker på at han bliver fyldt godt nok op. Vand eller mælk af kop
Puttes til middagslur
Eftermiddag 15-16: En portion tykmælk, A38, yoghurt naturel eller lignende med frisk frugtmos, ½ banan, ½ bolle med smør at sidde og gnave i, vand af kop. Man kan også vælge en gang imellem at give ham en portion grød, hvis han ikke har spist særlig meget til frokost og virker sulten her. Vand af kop
Sen eftermiddag 17: Evt. amning. I starten vil det være rigtig dejligt for jer at mødes på ...
... denne måde, stille og roligt vil den amning kunne springes over.
Aften 18: Mere og mere familiemad, ris, pasta, kød, fisk, sovs, meget gerne mad der smager af noget og meget gerne både mos og noget som han selv kan sidde med. Han kan spise både med fingrene og med en gaffel. Vand eller mælk af kop
Puttes til natten kl. ca 19.30 med amning
Med hensyn til morfar og blive hentet af ham, så tænker jeg at det afhænger meget af hvor godt de to kender hinanden. Hvis de kender hinanden rigtig godt og tit er sammen, så er det fint at morfar kan hente, evt. tage jeres dreng med hjem til jer, så han ikke skal forholde sig til flere steder på en gang, men får lov til at komme hjem i de rolige og vante omgivelser. Her kan han bedre slappe af og dagene ikke bliver så lange.
Samtidig er det dog en balance, da det også er vigtigt at I forældre møder op i institutionen og hører hvordan det er gået, at I lærer personalet at kende osv. Det er jer, som kender jeres søn bedst, derfor er det også vigtigt at I som forældre er dem der kommer mest i institutionen. Men det er dejligt at morfar kan hente en gang imellem og I skal bestemt være glade for den mulighed.
Håber ovenstående er svar nok på dit spørgsmål, rigtig meget held og lykke og rigtig god jul:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. juli 2025 | Kost og ernæring | 2 år, 11 mdr.
Kære Helen, Det er første gang, jeg skriver til dig, og der kommer...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
Viden om børn:
Skråstol
Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.
Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.
Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?
Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.
Tak for det!
Kærlig hilsen
Mor.