Annonce

Annonce

Svar: Meget lille vægtstigning på 2,5 uge


13. december 2007

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Hej med dig

Det lyder ganske rigtigt som om at I alle har været igennem en gang forkølelse og maveonde og det er sandsynligvis også grunden til at din datter ikke har taget så meget på i denne periode.

Det vil være helt naturligt, hvis din mælkemængde er blevet påvirket af dette. Der skal ikke ret meget sygdom og stress til i din krop før mælkemængden ændrer sig. Man ser det f.eks. også hos kvinder der får en brystbetændelse - i denne periode, tager barnet ofte også lidt mindre på.

Lige nu handler det altså om at du skal forsøge at øge din mælkemængde igen og det gør du bedst ved at lægge din datter til så meget som muligt. Jo hyppigere hun dier hos dig, jo mere mælk. Det vil derfor være godt, hvis hun i de næste dage ikke får lov til at sove 5, 6 eller 7 timer i træk, men at du tilbyder hende brystet ca hver 3-4 time døgnet rundt. Nogle gange går det måske kun 2 timer imellem dine amninger, andre gange må hun så godt sove 4 timer.

Det vil også være rigtig godt, hvis du kan amme hende fra begge sider, så du får stimuleret begge sider ved hver amning. Det vil sige at du starter med at lægge hende til på den ene side og lader hende spise færdig der, så skifter du hende, og derefter lægger du hende til modsatte side, hvor hun så kan tage toppen. Næste gang du ammer, så starter du der, hvor hun kun har taget toppen, lader hende spise i ...


Annonce

... bund der, skifter hende og tilbyder på samme måde modsatte bryst.

Det er også vigtigt at du selv får noget hvile og får slappet af. Prøv om du kan hvile dig lidt i løbet af dagen, evt. lægge dig med hende og amme hende liggende. Se lidt stort på rengøring, madlavning osv. det må andre hjælpe med og ellers må det vente.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Sørg også for at du får mad og drikke i løbet af dagen og at du har lidt tid til dig selv. Der skal være tid og mulighed for at du kan komme i bad, tid til at du kan få alle dine hovedmåltider og mellemmåltider. Det behøver ikke være noget stort, det kan være en grovbolle, en gulerod eller lignende du lige gnaver i dig, men det er vigtigt at du f.eks. ikke går hele formiddagen uden hverken vådt eller tørt. Det sker jo nogle gange at timerne flyver og pludselig er klokken 13 og din mave rumler - du har nået alt omkring din datter, men har helt glemt dig selv.. og det går altså ikke:o)

Så jeg tænker altså at din datters manglende vægtstigning godt kan hænge sammen med at I har været syge og derfor også haft lidt stress i kroppen hjemme hos jer. Det vil være helt naturligt at dette påvirker mælkemængden og at du derfor nu skal arbejde lidt ekstra på at få mælken skruet op igen. Hvis du følger ovenstående, så burde du kunne fornemme en forskel allerede i løbet af et par dage.

Rigtig meget held og lykke fortsat og rigtig god jul:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kræsenhed

Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.

Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.

Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.

I må respektere at der er noget mad,...

Læs mere i Babylex

Amning

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.

Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk brevkasse, du giver os forældre nogle kompetente handlemuligheder som vi i vores familie har haft stor gavn af.

Tak fra børnenes mor og far


Annonce