Annonce

Annonce

Svar: Gylp - 1 mdr.


13. december 2007

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Louise

Tillykke med din lille datter:o)

Jeg går ud fra at du ammer og det lyder som om at du har rigtig fint med mælk. Det er rigtig dejligt og i princippet, skal du lade din datter spise hos dig, når hun viser behov for det.

Der kan være mange årsager til at børn gylper. Det kan godt handle om overflod, at du lige nu producerer lidt mere end hun har behov for og så kommer det overskydende op. Det kan også handle om at hun har en lidt løs mavemund, som gør at hun har svært ved at holde mælken ned i maven osv.

Når børn gylper meget, så ser man altid på hvordan de i øvrigt trives. Hvis de fortsat tager på som de skal og virker til at have det godt, udvikle sig i god retning osv. så gør man ikke yderligere ved det.

Nogle børn har problemer med gylp i flere måneder, ofte aftager det i takt med at barnet begynder at få anden mad. Hvis barnet fortsat gylper meget i 12 måneders alderen, så vil det være relevant at få barnet undersøgt nærmere. Hvis barnet gylper så meget at det begynder ikke at tage rigtigt på, så vil man også udrede og finde ud af, hvad ...


Annonce

... årsagen er og så behandle og rådgive ud fra det.

Lige nu skal du bare give din datter mælk, når hun viser tegn til gerne at ville spise. Du kan i princippet ikke overfodre hende, for så komme det overskydende retur..:o) Hvis det drejer sig om at du har rigtig meget mælk, så vil det være fint at du begynder at give hende en sut, så hun ikke bruger dig som sut, men kun bliver lagt til, når hun har behov for mælk. Du skal ikke tilbyde hende en sut i stedet for amning, men tilbyde hende en sut i forlængelse af amningen, inden hun skal sove, så hun med suttens hjælp kan få lidt ro i maven.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Det at sutte sætter gang i tarmperistaltikken og hjælper således mælken igennem systemet og netop en sut er rigtig god til dette, da der med den jo ikke følger ekstra mælk med, som ved brystet.

Nogle gange vil en sut derfor være en rigtig god løsning, andre gange vil hun være mere sulten, fordi hun har gylpet så meget op og så er du nødt til at lægge hende til igen. Det varierer altså og du må forsøge dig lidt frem.

Rigtig meget held og lykke med hende fortsat og rigtig god jul:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.

Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...

Læs mere i Babylex

CE-mærket

Se efter CE-mærket når du køber legetøj

Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.

Du skal også være opmærksom på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce