Svar: Menstruation?
Hej med dig
Jeg kan godt forstå at du er utålmodig og jeg synes det er rigtig fornuftigt at du har fået en tid til gynækolog. Selvom jeg rigtig gerne ville kunne give dig et svar, så er jeg jo ikke læge og det er meget svært for mig at vide, hvad der foregår inde i dig:o)
Jeg kan dog fortælle dig lidt, som jeg håber hjælper dig lidt videre.
Normalt vil en menstruationscyklus være på 28 dage, det har den også været imens du har taget dine p-piller og ægløsningen vil finde sted på dag 14. Hos mange kvinder er det dog ikke helt sådan og man siger at den kvindelige cyklus kan variere mellem 24 og op til 36 dage. Der er således forskellige måde at finde ud af, hvornår man har ægløsning, altså hvornår man kan blive gravid og måske I skulle forsøge jer med nogle af disse metoder:o)
Mange bruger ægløsningsteste og det kan være udmærket, man bør dog gøre dette samtidig med at man begynder at måle sin morgentemperatur. Det er sådan at når din ægløsning har fundet sted, så stiger din temperatur, - hvis du således hver dag i hele perioden prøver at tage din morgentemperatur (samme tidspunkt hver dag), så vil din temperaturforhøjelse give dig et mere præcist billede af, hvornår du har ægløsning end en udregning - netop fordi din menstruation kommer lidt uregelmæssigt.
Samtidig kan du så anvende en ægløsningstest, da det er en sikker og nem måde til at forudsige ægløsning, og dermed finde din frugtbare periode.
Når dine æggestokke frigiver et æg, så fanges det af æggelederen og føres frem mod livmoderen. Dette sker på grund af det luteiniserende hormon LH og i 1-2 døgn lige inden ægløsningen stiger koncentrationen af LH.
En ægløsningstest måler koncentrationen af LH-hormon i din urin og når testen er positiv er chancen for at blive gravid størst i de efterfølgende 2-3 dage. Det vil være godt at I har samleje allerede den dag, hvor ...
... du har en positiv test, da din mands sæd kan overleve i 3-5 døgn, så det er bare om at komme igang..:o) Du kan altså sagtens blive gravid samme dag, som du har en positiv ægløsningstest og så de efterfølgende 2 dage.
Ud over at måle temperatur, så du har fornemmelsen af at ægløsningen er på vej, så kan du også kigge på dit udflåd. Når dit udflåd ændrer struktur, bliver mere fast i konsistensen - prøv om du kan få fat i noget og se om du kan strække det imellem dine fingre, så er det også tegn på ægløsning.
Så du skal altså holde øje med om du har lidt temperaturforhøjelse, hvordan dit udflåd ser ud og så tage en test, når du mener det kan være nu - når testen er positiv, så er det bare med at gå igang.. :o)
Det er prisværdigt at I går i seng samme hver dag, men som du skriver, så bliver det jo på sigt ikke særligt lystbetonet. Da din mands sæd netop kan holde sig nogle dage, så vil det være helt okay at I skruer lidt ned for aktiviteten og i stedet forsøger at holde jer til måske hver anden eller hver tredie dag.
Derudover så vil det naturligvis være rigtig godt at du begynder at tænke over hvordan du lever, at du og din mand ikke ryger og hvis I gør, at I så forsøger at stoppe nu. Det vil være rigtig godt at I spiser sundt, dyrker motion (begge to) og i det hele taget sørger for at være sunde og raske. Kost og motion har stor betydning for fertiliteten.
Det vil også være rigtig godt at du, nu hvor I forsøger aktivt at blive gravide, begynder at spise folinsyre dagligt. Hvis en kvinde har for lidt folinsyre i kroppen, når hun bliver gravid og i den første del af svangerskabet, risikerer barnet en alvorlig medfødt misdannelse i hjerne eller rygmarv. Tag derfor et folinsyre-tilskud på 400 mikrogram om dagen.
Rigtig meget held og lykke med det hele, krydser fingre for det bedste og at der sker noget snart. Rigtig god jul:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Viden om børn:
Sprog
Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.
At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...
Erstatning - modermælk
Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.
Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.