Annonce

Annonce

Brev:

At lege selv


8. december 2007

Kategori:
Alder:
11 mdr.

At lege selv

Hej Helen.

Jeg har et spørgsmål, som jeg håber, at du vil hjælpe med.

Caroline bliver 1 år om to uger. Hun har altid været dårlig til at sidde på gulvet og lege selv. I en periode var det sådan, at hun brokkede sig helt vildt når vi forlod rummet, men så længe hun kunne se os, kunne hun godt sidde lidt selv. I den periode skyldtes det nok seperationsangst. Men sådan er det ikke længere.

Nu kan hun sjældent sidde alene overhovedet – heller ikke selvom jeg står og hænger vasketøj op lige ved siden af hende. Hun starter med at brokke sig helt vildt, og hvis jeg ikke sætter mig ned til hende ender hun med at græde. Det er mærkeligt, for det er ikke fordi hun ikke kan lege selv, for det gør hun, når vi sidder sammen med hende. Hun vil bare have selskab.

I et vist omfang er det okay, at vi skal være sammen med hende, for det vil vi jo gerne, men omvendt skal hun jo også lære, at vi ikke kan sidde hos hende hele tiden. F.eks. kan jeg ikke en ...


Annonce

... gang hente et glas vand uden at hun brokker sig helt vildt. Vi er netop startet med at køre hende ind i vuggestue og her bliver hun jo nødt til at lære, at der ikke kan sidde en voksen hos hende hele tiden. Jeg er meget i tvivl om hvordan vi skal forsøge at lære hende at sidde selv. Jeg prøve hver gang at sætte ord på - sige at jeg lige skal have noget vand og at jeg kommer tilbage etc., men det hjælper ikke rigtigt.

Kan vi gøre noget for at lære hende at sidde og lege selv? Det kan vel ikke være rigtigt, at en af os altid skal sidde sammen med hende på gulvet. Jeg har hele tiden tænkt, at det var en periode, som vi bare skulle igennem, men det har nok været sådan i et halvt år nu og jeg er bange for, at det ikke rigtigt går over. Det skal lige siges, at Caroline hverken kan kravle eller gå, da hun er hypermobil i hofteledene og det gør det selvfølgeligt ekstra frustrerende for hende selv, at hun ikke kan kravle efter os.

Med venlig hilsen
Tine

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. juli 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Bedre spisevaner og bideri

Kære Helen, Du har tidligere hjulpet os med gode råd og ro i maven, så jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Fravær og tilknytning

Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ruskevold

Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.

Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.

Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...

Læs mere i Babylex

Gråd og børn

Når det lille barn græder, så fortæller dit barn dig, at det ikke har det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.

Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser, vil du lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan du skal handle i forhold til barnets behov.

Nogle gange vil det være svært at finde ud af,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annonce