Brev:
Maveproblemer mv
Hej Helen
Jeg er så heldig at have født en vidunderlig lille søn for 6 uger siden. Jeg synes generelt han er en glad, nysgerrig lille dreng, men siden de første par uger har han haft noget ondt i maven.
Jeg synes jeg har prøvet flere forskellige ting hen ad vejen, fx cykle med hans ben, massere ham let omkring navlen, udrydde chokolade, sodavand mm fra min kost, se om han vil have en sut, prøve at bøvse ham af (sjældent der kommer bøvs) osv. Det virker ikke som om, der er noget af det, som har en effekt, så spørgsmålet er, om vi bliver nødt til at acceptere, at sådan er det (det vil være svært, for han ormer ret meget rundt, pjevser og ser forpint ud i ansigtet) og i så fald, er der en chance for det bliver bedre med tiden, eller findes der andre fif til, hvad vi kan stille op?
Det vi gør, som nogle gange virker, er at tage ham op og gå rundt med ham, eller ligge med ham på vores maver – hvor ham enten også ligger på ...
... maven eller på siden. Nogle gange kan det afstedkomme en prut, og så bliver der jublet i det lille hjem!
En anden ting er, at jeg ikke forstår mine bryster.. Fordi vores lille dreng var født 5 ½ uge for tidligt måtte jeg malke ud til at starte med, hvilket resulterede i enorme mængder mælk, og lige indtil for ca. 2-3 dage siden, har der været nok. Nu ved jeg ikke helt, hvad der er sket, for det virker til, at selv om drengen spiser tit, så bliver der mindre og mindre mælk. Jeg lader ham tømme det ene bryst før han får det næste. Og indtil for de hersens 2-3 dage siden, var det slet ikke nødvendigt med brystskift, det passede lige med ét bryst – ét måltid.
Jeg tjekker selvfølgelig om han tisser, og jeg synes de sidste par bleer ser ud til at være lettere end normalt. Spørgsmålene er så; skal jeg gå til læge med ham, og hvad skal jeg gøre for at få gang i brysterne igen?
På forhånd tak for svar, og med venlig hilsen
Berit
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
Viden om børn:
Parforhold
Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.
Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...
C-Vitamin
Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.
Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.
På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.