Brev:
Diverse kost spørgsmål
Kære Helen,
Nu er Smilla lige fyldt 8 måneder (født 6 uger før termin).
Vi har nu været i gang med to måltider per dag i ca. to måneder. Grød ca. kl. 11.30 og grøntsagsmos ca. kl. 17.30. Et måltid tager ca. 30 min., hvor jeg skal lokke og lege med hende for at få mere mad i hende. Hun sidder i sin højstol og indimellem spiser vi også selv med. Når hun sidder hos mig, vil hun slet ikke spise. Jeg har også prøvet at give hende agurk, gulerod samt en ske og lign. som hun selv kan sidde med.
Når jeg leger lidt med hende fx med skeen, en ballon, en bog eller lign. eller hvis jeg skiftevis giver frugtmos og herefter grød/mos spiser hun betydeligt bedre. Hun spiser mellem ½ - og oftest 1 dl per måltid når der lokkes/leges. Jeg starter altid måltidet uden leg hvor hun spiser lidt.
* Men.. jeg spekulerer på om det er forkert af mig??? at lege og lokke???
Det er som regel mig som giver hende mad fordi hendes far mister tålmodigheden med hende. Jeg varierer både grød og mos og søder lidt med fx frugtmos og ærter/gulerødder etc. Syntes ikke rigtig at hun har en favorit grød/mos. Alt er hjemmelavet, har ikke prøvet med købemad (endnu). Hun får kylling/torsk 2-3 gange om ugen. *Jeg har frosset kylling/torsk ned, er det ok at jeg koger det direkte sammen med grøntsagerne i frossen tilstand?.
Hun har aldrig været den store mælkedrikker…. (max 700-800 ml. da hun var på fuldt flaskemåltid) Men efter hun er begyndt at få grød/mos drikker hun endnu mindre mælk, max 400 ml. per døgn. Prøver at give 4 flasker per døgn. Flasken kl. 19.00 samt kl. 23.30 er der hvor hun tager mest ca. 100-160 ml.
Jeg har været bekymret over det lave mælkeindtag og har fået hende vejet ved et ”Åbent hus arrangement” hvor SP sagde at alt var vel. Hun vejer ca. 8 kg.
Grundet hendes i sin ...
... tid lave fødselsvægt (1884g) tager jeg mig selv i at have meget fokus på hendes spisning/vægt og er bevidst om ikke at presse hende for meget, selvom jeg har lyst :0) Hun er heldigvis god til markere sig så jeg forstår hendes nej!
* Hvornår skal jeg begynde at give hende 3 måltider om dagen? Og evt. mellemmåltider?
* Skal jeg give kød/fisk oftere?
* Hvornår skal jeg begynde med rugbrød, hapsere, bolle etc.?
* Kan jeg starte med øllebrød/havregrød nu?
* Hvor tit skal hun tilbydes vand af kop? Kun i forb. med grød/mos måltiderne eller???
Hun er ret glad for at drikke vand og drikker gerne 4 små snapseglas i forb. med måltiderne.
Hun har ikke fået tænder endnu. Jeg prøvede at give hende et stykke halv-kogt gulerod, hvor et stykke brækkede af, men det var hun var ved at få galt i halsen. Hun har smagt en venindes barns rugbrødshasper, hvilket hun var ret interesseret i.
Hun får flaske og bliver lagt kl. 19.00 og får en flaske ved 23-tiden inden jeg går i seng (nærmest i søvne, men andre gange ”melder hun sig selv”). Indimellem vågner hun ved 04.30 tiden, hvor jeg først prøver med vand af kop og hvis hun fortsat ”melder sig” får hun flaske. Oftest sover hun dog til kl. 07.00, men lidt sutte-givning i løbet af natten.
* Hvornår skal vi stoppe med at give flaske ved 23.00-tiden???
Jeg synes, at det er lidt svært at vurdere hvornår man går videre til næste fase i forb. med mad etc., - især også om jeg skal gå ud fra hendes faktiske alder eller termins-alderen, så jeg glæder mig til dine gode råd som altid.
Hun får 2 x 3 ml. laktulose om dagen, gik lidt op i dosis efter jeg startede på skemad, da hendes afføring virkede mere besværet.
* Bør jeg skifte laktulosen ud med sveskemos eller andet i stedet eller??
På forhånd MANGE tak.
Kærlig hilsen
Jeanette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Efterveer
Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.
Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.