Svar: Halsbetændelse, opkast og meget andet godt
Kære Ingrids mor
Det er simpelthen så hårdt når de er syge de små, og desværre er der rigtig mange syge børn om efteråret og i vintersæsonen og især når de gå ri institution. De får jo alverdens infektioner hele tiden, når kun lige at være i institutionen et par dage og så er det galt igen. Det er hårdt.
Det kan altså ikke nytte noget at du sidder og slår dig selv oven i hovedet og tænker om du skulle have gjort noget anderledes, om amningen ville have forebygget osv. Du har givet hende modermælk i den periode du kunne og så vidt jeg ved, så har hun fået nutramigen som erstatning og andet kunne du ikke have gjort. Amning forebygger ja, men er jo ingen garanti og masser af børn bliver syge trods måneder med mors mælk. Igen er det vuggestue, alderen og årstiden... det hører med.
Til gengæld har jeg hørt at de børn som er gode til at rage alt til sig når de er små, de bliver mindre syge, når de bliver ældre... om det passer ved jeg ikke:o) Men det kan måske være en trøst.
De fleste børn vokser fra det, når foråret og sommeren kommer, så bliver de stærkere og er bedre til at klare næste efterår og vinter. Som din læge siger, så ...
... trives Ingrid jo godt og har gode tygge lår og lider umiddelbart ikke nød... men det er hårdt for hendes mor:o) Det er egen læge der skal henvise til børnelæge eller sygehus, der kan man ikke bare selv bestille tid:o) Det man gør, er at tage en masse blodprøver og også undersøge hende fysisk.
Jeg kan godt forstå at du overvejer om du skal holde hende hjemme, måske har du mulighed for at udnytte julen til dette, så hun får lidt fornyede kræfter til det nye år... At flytte hende til dagpleje, synes jeg vil være synd, da hun trives så godt hvor hun er nu.
Det kan naturligvis være en god idé at tale med institutionen om hvad de gør for at minimere sygdomme. De bør have en hygiejne politik og det bør være et emne som de jævnligt drøfter. Det handler om håndvask, afspritning ved puslebord, brug af sæbedispenser, vask af legetøj, dyner osv. osv. Sundhedsstyrelsen har udgivet en bog omkring hygiejne i daginstitutioner.
Lige nu må du fortsætte som du gør, give hende lidt te, lun mælk, slå hendes feber ned med panodil, så hun netop bliver i stand til at spise og drikke lidt og så bare være om hende så godt du kan.
Rigtig god bedring med hende:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Håndudmalkning
Hvis man har brug for at malke mælk ud til sit barn, så kan man gøre det med håndudmalkning. Når man bruger sine hænder, skal man være ekstra opmærksom på hygiejnen - men ellers er håndudmalkning normalt den mest skånsomme form for udmalkning af brystet.
- Begynd med at vaske dine hænder og find en ren skål, som mælken kan løbe ned i.
- Tag evt. et varmt bad eller læg et varmt omslag på brystet.
- Læn dig forover, massér brystet blidt ned mod...
Vugge - møbel
En vugge er en lille babyseng, der kan vugges/gynges. At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling. Samtidig er en vugge ofte mindre end en tremmeseng, hvilket er med til at gøre den tryg for baby at sove i - mange børn kan sove i en vugge de første 3-4 måneder.
Der findes mange forskellige vugger på markedet, og i mange familier er en vugge også noget, der går i arv. Nogle vugger...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.