Svar: Mellemmåltider?
Kære Trine
Mellemmåltider til et 7 måneders barn kan meget passende være brødskorper, ristede rugbrødsbjælker, stykker af frisk frugt og frugtmos af forskellige frugter og bær.
De fleste børn vil i 7 måneders alderen blive tilbudt 4 måltider skemad og derudover små mellemmåltider med ovenstående og vil så blive ammet måske 5 gange dagligt, nogle børn kan nøjes med 4 amninger i denne alder, men mellem 4-6 plejer at være rigtig godt. Det er godt at give barnet vand til måltiderne og samtidig også tilbyde brystet ind imellem - især, når der er tale om forstoppelse som hos jer. Når der er et tilbud, så kan barnet tage og er der ikke behov, så sige fra:o)
En plan for dagen kunne se således ud:
Tidlig morgen 06: Amning
Morgen 08: Havregrød, øllebrød eller lignende, evt. med lidt frugtmos på. Vand af kop
Formiddag 9.30: Brødskorper, frugtmos (sveskemos kan være en god idé hos jer, hvorimod det kan være godt at holde igen med banan), frisk frugt, friske bær og lignende. Vand af kop
Puttes til formiddagslur og kan tilbydes amning inden og tage, hvis behov.
Frokost 12: Grøntsagsmos med kød og fisk, mere og mere udgangspunkt i det I spiser, kan få lidt at sidde med agurkestykker, kogte blomkål og ...
... broccolibuketter og lignende, vand af kop
Puttes til middagslur og kan igen ammes inden efter behov
Eftermiddag 15.30-16: Grød, evt. flerkornsgrød med frugtmos eller lignende, Igen få lidt frugtmos eller frisk frugt at sidde med i hånden. Vand af kop
Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk, udgangspunktet bliver mere og mere jeres mad og således også ris, sovs, indmaden af en frikadelle (kød eller fisk), millionbøf, boller i karry. laks og spinat og lignende. Meget gerne mad der smager af noget. Vand af kop.
Ammes og puttes til natten 20
Sen aften 23-24: Ammes
Nat 24-06: Så vidt muligt ikke amning
Som du kan se giver denne plan tilbud om 5 amninger ud over de 4 måltider skemad og hvis man tilbyder, så må man tro på at barnet har en naturlig evne til at sige til og fra.
Det er synd at Emil har så hård mave og jeg synes det er en rigtig god idé at forsøge med sveskemos og også anden frugtmos. Sørg for at grød kun udgør 2 af dagens måltider og resten er grøntsagsmos, så han også der får variation, sørg for at han får rigeligt med væske, både bryst, men bestemt også vand af kop. Du kan være nødt til at sætte ham op i laktulose, hvis ovenstående ikke er nok.
Fortsat held og lykke med ham:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. juli 2025 | Kost og ernæring | 2 år, 11 mdr.
Kære Helen, Det er første gang, jeg skriver til dig, og der kommer...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
Viden om børn:
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Steriltvandspapler
Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.
Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.
1000, 1000 tak!
Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊
De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.