Brev:
Dårligt ammeforløb og en evt. lille ny?
Kære Helen
Vi overvejer så småt at prøve at få en lillebror eller lillesøster til Ingrid, der nu nærmer sig de 15 måneder. Jeg fylder 38 næste år, og uret tikker så småt.
Mit spørgsmål denne gang går på amning, eller mangel på samme. Med Ingrid skete der det, at jeg næsten ingen mælk havde til hende, og at vi, som konsekvens heraf, blev indlagt til observation for trivsel, da hun var en måned gammel, og havde tabt små 300 gram fra sin fødselsvægt.
Jeg havde ellers ammet på livet løs, efter råd fra læge, SP og hospital. Først under indlæggelsen gik det op for os, at jeg faktisk ingen mælk havde til staklen, hvilket udmærket forklarede at hun skreg konstant. Vi greb derfor MME med kyshånd, og har da også fået en lille glad tyk pige på 12 kg ud af det.
Mit møde med sundhedssystemet, og deres holdning til amning sidst, har dog gjort mig lidt forskrækket overfor en evt. ny graviditet. Jeg vil meget gerne gøre et forsøg på at amme, men er også indstillet på, at hvis det ikke virker, griber vi til flasken ret hurtigt. Den første måneds kamp med amning vil jeg hverken udsætte et nyt barn, eller mig selv for, en gang til.
Jeg har ikke det store problem med ikke at kunne amme - jeg er ikke specielt plaget af tanker om at være en dårligere mor, fordi jeg ikke har ...
... mælk til hende, for sådan er det bare. Min bekymring går dog på, hvilke reaktioner jeg kan forvente at møde i systemet denne gang.
På de "spædbørnsvenlige" hospitaler anbefaler de jo at man ikke giver barnet sut, og at det skal drikke MME af kop, hvis det overhovedet skal tilbydes erstatning. Jeg kan godt se at det har noget med sutterefleksen at gøre etc, men hvis det nu viser sig at jeg igen ikke har mælk, og barnet er sultent, må man jo være pragmatisk og give det en flaske. Sådan ser jeg ihvertfald på det.
Mit lidt lange spørgsmål går således på: Kan jeg sige til hospitals-personalet at jeg sidst ikke havde mælk nok, og at jeg derfor ikke vil tage en kamp med amningen igen, og bede om erstatning til babyen?
Jeg har ikke behov for at skulle ud i en principiel diskussion med en sygeplejerske om, hvilken næring mit barn skal have, når jeg lige har født etc. Kan man forvente at de tager det man siger til efterretning, eller skal jeg bare pakke den lille ny sammen hurtigt, og komme hjem, hvor vi selv bestemmer? :)
Som du kan se, er jeg blevet godt skræmt af min oplevelse med amning - jeg er ikke engang gravid endnu, og jeg bekymrer mig allerede. Jeg håber dog at du kan hitte rede i mit spørgsmål, og glæder mig til at høre dit svar.
Bedste hilsner
Ingrids Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Kære Helen Beklager at jeg skriver igen, men du giver så utrolig gode og...
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
Viden om børn:
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".
Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.
Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.
Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.
Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)
Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)
God sommer