Brev:
Amning og mælkebehov
Hej igen Helen
Tak for dit svar angående dagsrytme. Vi prøver stadig at finde ud af, hvad der passer bedst til vores søn og vores familie.
Han har sådan set 2 forskellige rytmer. Hvis han vågner tidligt omkring kl. 6, vil han ikke sove igen med det sammen, men sover mellem 9.30 - 11.30. Problemet her er ofte, at så sover han først den sene lur omkring kl 15-16.30. Derfor overvejer jeg istedet at begynde at putte ham kl. 8-9 og vække ham efter en time. Så tror jeg nemlig, han vil være nemmere at få til at sove om eftermiddagen. Tror du måske, det kunne være en ide? Den anden rytme er meget nem: Han står op mellem 7-8 og får så kun en lur efter frokost.
Mine spørgsmål denne gang handler om amning. Indtil nu er han blevet ammet i søvn både om dagen og om aftenen. Det har både hans mor og han nydt ;) Jeg går stadig på barsel og vores søn skal først starte i dagpleje midt i februar. Jeg er alene med ham i løbet af ugen. I weekenderme, hvor hans far er hjemme, vil jeg gerne have mulighed for at være væk lidt længere tid ad gangen og ikke behøve at komme hjem for at putte. Kan efterhånden mærke, jeg ...
... får lidt behov for at være andet end bare mor indimllem. Mine spørgsmål er derfor:
Hvor meget mælk skal han have i løbet af dagen? Jeg kan jo stadig godt amme, hvorefter han bliver puttet vågen i barnevognen. Når jeg så en sjælden gang ikke er hjemme, kan han få en lille flaske vælling (han vil ikke have mme i flaske). Er bare i tvivl om, hvorvidt han behøver mælken i løbet af dagen i hans alder. Det skal måske lige nævnes, at han er glad for mad og nogenlunde følger den rytme du forslog mht. måltider. Han får også sødmælk af glas til frokost.
Det sidste spørgsmål handler om opstart i dagpleje. Jeg regner med at stoppe helt med amning omkring, når han er 1 år, lige i starten af det nye år. Han skal så, som sagt, starte i dagpleje midt i februar. Er det for tæt på hinanden?
Er bare ked af at stoppe med amningen før han er et år. det er selvfølgelig lidt ude i fremtiden, men overvejelserne er jo forlængst begyndt, vil jo gerne give ham bedst tænkelige præmisser for at få en god start. Han er dog en meget tillidsfuld og udadvendt dreng, så jeg tror ikke, det giver nogle problemer.
Venlig hilsen Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Renlighed
Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.
De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.
At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...
Børn i bilen
Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:
1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.
2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.
3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.
4....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.