Annonce

Annonce

Brev:

Dagsrytme og pasningsordning


14. november 2007

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Dagsrytme og pasningsordning

Kære Helen,

Min søn er nu 14 mdr gammel og lider ikke længere af refluks. Vi stoppede med Losec i august måned samt andet medicin for luft i tarmene, han tog sutteflasken da han var 9 mdr. og spiser og sover godt. Så sønnike og ikke mindst hele familien er glade!

Dog har jeg nogle spørgsmål ang. søvn/rytme og daginstitution.
Vi har fået en vuggestueplads i slutningen af januar 2008. Pt går han i legestuen 2 gange om ugen samt vi lige nu er ved at integrere ham i en dansk legestue, hvor han skal gå 1 gang om ugen.

Mit spørgsmål er hvor meget og hvornår han skal sove i løbet af dagen. Hans dagsrytme passer nemlig ikke så godt til hans pasningsordning, og jeg tænker på om det måske er på tide med hans alder, at han først skal sove til middag efter frokost.

Hans rytme ser normalt sådan her ud:
6.30: Vågner, får sutteflaske 240 ml
8.00: Havregrød med resten af familien
10.00: Bolle eller frugt
10.30: Formiddagslur
12.45: Vågner og spiser frokost varm mad plus dessert
15.00: Sutteflaske/brød eller grød eller yoghurt
16.00: Sover måske 20 min i klapvognen når vi skal hente storesøster i skole
16.45: Brød eller frugt, juice
18:00: Aftensmad
20.00: Sutte flaske 180 ml og bliver lagt i seng

Han sover fint om natten, men bliver træt sidst på formiddagen. Jeg har forsøgt at holde ham hen således, at han spiser frokost inden middagsluren, men det er mislykkedes mange gange, da han er alt for træt og uoplagt til at spise ordentligt. Til gengæld er han super frisk og glad efter formiddagsluren og spiser så fint til frokost.

Tror du, at jeg bare skal fortsætte med at prøve eller er det normalt at han sover både formiddag og eftermiddag. Det er rigtigt, at hvis ikke han får et par min sidst på eftermiddagen, er han meget pyldret til aftensmaden. I institutionerne spiser de ca. 11.30, ...


Annonce

... og da min søn bare klar til at sove.

Jeg tænker også på, om han får for mange mellemmåltider eller får meget sutteflaske? Det har været svært at tilpasse hans spisetider til storesøster på 3 år og resten af familien. Så når vi spiser efter ham, vil han meget gerne smage lidt hos os, selvom han egentligt har spist. Han spiser godt og vejer 9,6 kg.

Derudover vil jeg gerne høre din mening om vores pasningsordning. Vi har været så heldige at få en fuldtidsplads til januar, hvor jeg starter på arbejde igen. I slutningen af september startede han i en legestue, men det går desværre ikke særlig godt. Han må kun komme der 2 gange om ugen i højst 3,5 time. Min søn har aldrig været der længere end 2 timer ad gange, da de ringer efter mig, fordi han græder. Han er fuldstændig ulykkelig, når jeg afleverer ham, hvilket vel egentligt er meget normalt efter at have gået hjemme ved mig i et år.

Det generer mig ikke, at han græder ved aflevering, men han skulle helst holde op et par min efter, at jeg er gået. Han har aldrig fundet rytmen, da det kun er 2 gange om ugen man og ons. Vi er ikke så glade for personalet, som vi synes er for sløve. Jeg har ofte oplevet, når jeg kommer over og henter ham, at han har lavet i bleen uden, at de har skiftet ham. Alt i alt er legestuen en dårlig oplevelse både for søn og forældre.

Jeg tænker på, om jeg skal tage ham ud og bare lade ham komme i den danske legestue en gang om ugen. Jeg er bange for, at den anden legestue giver ham nogle dårlige oplevelser, så han vil få en dårlig start i vuggestuen til januar. På den anden side tænker jeg også, at det bliver for hårdt for ham at vente helt til januar med at blive passet ude. Han er meget interesseret i andre børn og elsker at lege med sin storesøster.

Håber du kan give mig nogle gode råd, Helen.
Kærlig hilsen Rikke

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Indkøring i dagpleje del 2

Kære Helen Beklager at jeg skriver igen, men du giver så utrolig gode og...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Indkøring i dagpleje - 15 mdr.

Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Slår hundene

Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.

Far på turnus-job

Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Trøske

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.

Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...

Læs mere i Babylex

Uld til børn

En gammel tommelfingerregel lyder, at alle de måneder, som ender på "r", kan uld være en fordel - det vil sige september, oktober, november, december, januar og februar.

Uld har mange fordele:

- Det har blandt andet en rigtig god isoleringsevne, så det hjælper dit barn med at holde sig varm. Uld består af ca. 20 procent fibre og 80 procent luft, og det gør, at ulden isolerer rigtig godt.

- Det kan absorbere 30-40 procent af sin egen vægt i væske. Det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annonce