Brev:
Falde i søvn - 9 mdr.
Hej Helen
Nu har jeg lige et spørgsmål igen igen. :-)
Vores søn er nu næsten 9 ½ måned og vidst stadig i seperationsfasen, hvilket godt kan være lidt hårdt, specielt for mig fordi han synes Mor er den bedste.
Vi har specielt problemer når han skal puttes i sin seng. - Her rejser han sig op gang på gang og vi kan kun lige nå at få ham lagt ned igen inden han igen står op. Vi bliver siddende hos ham - vi synger og nusser men det føles bare ikke som om det hjælper.... han fortsætter bare med at rejse sig op og græde... Det ender ofte med vi går rundt med ham til han falder i søvn fordi vi ikke kan overskue det.
Nu er han så også begyndt at vågne om natten - her står han også op og her kan det også tage tid inden vi får ham til at sove igen. (Han kan/vil ikke selv lægge sig ned igen).
Spørgsmålet går på om vi skal gøre noget anderledes - vi vil helst ikke skabe større "problemer" end der allerede er og slet ikke på sigt. Han får lov at skrige en del inden vi overgiver os og går rundt med ham til han falder i søvn.... Er det forkert?
Du får lige planen for hans mad og søvn - hvis du mener det kan være en årsag :-)
Kl. 7.00 : 200 ml MME
Kl. 8.30 : Havregrød (lavet på mælk)
Kl. 12.00 : Rugbrødshapsere og frugt
Kl. 15.00-16.00 : Grød
Kl. 17.30-18.00 : Aftensmad (som det vi spiser)
Kl. 18.45 : Tilbydes flaske, men tager sjældent mere end 30 MME
Jeg vil meget gerne have han ...
... tager mere af flasken, men vi kan bare ikke få ham til det. Når vi har sat ham vender han sig straks rundt på maven og farer rundt og har ikke rigtig tid eller lyst til den flaske.
Vi synes altid han har været en meget søvning dreng og har tit været bekymret for om der skulle være noget i vejen med ham. - Tit gnider han i øjnene inden han har været vågen en halv time.....
Han er begyndt at sove lidt længere ad gangen om dagen, men vi har stadig ingen helt fast rytme, men for det meste ser det sådan ud:
Formiddagslur fra kl. 9.00-11.00
Middagslur fra kl. 13.00-14.30
Sommetider en ekstra lur fra kl. 16.00-17.00
Grunden til han får en ekstra lur er at han ellers piver og beklager sig alt for mange timer og det er ikke til at holde ud at høre på.
Vi har også prøvet at trække middagsluren så han vågner lidt senere - det kan lade sig gøre, men så har vi også bare piveri tidligere på dagen. Han kommer i seng mellem kl. 19.00-19.30 og står op igen kl. 6.00-7.00.
Sikke en lang beskrivelse for det her :-)
Jeg håber snart den her seperationsfase er overstået så han igen kan puttes stille og roligt og vi kan forlade hans værelse også selvom han ikke sover - det var så nemt tidligere.
Håber du har et par gode råd - jeg håber det hele ændrer sig når han starter i dagpleje her til 1. december, men så sker der sikkert bare noget nyt :-)
Tak for hjælpen og en god side.
Med venlig hilsen
Camilla
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Gluten til baby
De fleste børn kan tåle gluten, og gluten kan introduceres til barnet i 4-6 måneders alderen under hensyntagen til de anbefalinger, der i øvrigt gælder om variation i kosten, når skemad gives til småbørn.
Hidtil sagde man, at spædbørn ikke måtte introduceres til gluten før efter 6 måneders alderen, men disse anbefalinger blev i 2015 lavet om, da der ikke er fundet videnskabelig dokumentation for at vente med at introducere gluten.
Gluten findes især i hvede, mens...
Røgede fisk og børn
Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.
Til børn er det en god idé at følge disse råd:
- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.
- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.
- Vær opmærksom på at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.