Annonce

Annonce

Brev:

Sove for sig selv og gylp


19. oktober 2007

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Sove for sig selv og gylp

Hej igen

Jeg har lige skrevet et brev til dig, men kom i tanke om et tillægsspørgsmål eller to. Det drejer sig om at sove for sig selv. Lige nu ligger vores dreng mellem os og sover om natten. Dvs. han starter med at blive lagt i sin lift i vuggen, ved midnatstid begynder han at blive urolig og sige lyde i søvne.

Jeg har så fundet ud af, at hvis jeg tager ham op i sengen falder han til ro og sover typisk to timer mere før han kræver mad. Så ligger han mellem os resten af natten. Er det egentlig noget galt i dette?

Men jeg er så kommet til at tænke på hans lyde (jeg ved ikke hvorfor han siger dem...); hvis han lå i sit eget værelse ville vi ikke kunne høre dem, men hvornår er barnet stort nok til at kunne sove for sig selv - ville det være dumt allerede at prøve dette af???

Mit andet spørgsmål drejer sig om hans gylperi - jeg synes han gylper meget, og der er ikke noget system i det, det er ikke sådan at han gør det lige når han har spist, det kan sagtens komme en time efter og nogle gange af flere omgange. ...


Annonce

... Skal vi bare acceptere dette eller er det noget at gøre? Jeg har haft brystbetændelse 4 gange og han har derfor været vant til at blive lagt til rigtigt tit, hvilket min egen sundhedsplejerske sagde at vi skulle til at vænne ham af med og at dette kunne være årsagen til gylperiet...

Jeg tilstræber at han spiser hver 3. time, men somme tider er han altså sulten før og så bliver han naturligvis lagt til, men hvis der kun er gået en time og jeg VED at han ikke er sulten får han lidt kamillethe for at berolige ham, og det virker egentlig ok, selv om jeg ikke har det så godt med at give ham the... synes jeg jo burde have mælk, men jeg ved godt at hvis jeg ammede ham ville han gylpe meget. Så jeg ved ikke hvordan vi kommer ud over det - da jeg var barn gylpede jeg også utroligt meget, så jeg tænker at det måske er arveligt.

Han tager forresten fint på, men jeg synes det er så træls for ham at han skal have skiftet tøj så tit, for det er han ikke så vild med... og det sviner jo også noget al det gylp...

Venlig hilsen Ulla

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.

Døsig og træt baby

Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Termin

Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.

Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.

Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.

Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...

Læs mere i Babylex

Strømper

Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.

Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.

Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.

Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!

Venlig Hilsen Mira

P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!


Annonce