Svar: Modermælkserstatning - 3 mdr.
Kære Charlotte
Der er i Danmark meget store krav til modermælkserstatning og der er ikke dårlige erstatninger på markedet, alle erstatninger er således gode og helt ernæringsmæssigt i orden. Producenterne af modermælkserstatning reklamerer med lidt forskellige gode egenskaber deres erstatning har, men overordnet set, så er de, som din læge siger, alle lige gode.
Der kan dog være lidt forskel i sammensætningen alt efter om man vælger det ene eller det andet produkt og det kan godt være at din datter skal drikke mere allomin for at blive mæt og mindre Nan.. for andre børn kan det så være modsat. Man må læse på de forskellige produkter og vælge det som tiltaler en mest ud fra det producenten skriver:o)
Lige netop i forbindelse med problemer med forstoppelse, så er det sådan at Allomin også findes i en grøn udgave. Den kaldes for Syrnet Allomin og er identisk med Allomin 1 bortset fra syrningen. Den anbefales til børn der har problemer med hård mave. Den er tilsat citronsyre, der får proteinet til at fælde ud, hvilket letter optagelsen i barnet tarm.
Nan findes også i en udgave, som anbefales til børn med tendens til hård mave. Den hedder Nan H.A.1. Den adskiller sig fra den almindelige modermælkserstatning ved at proteinerne er hydrolyceret, hvilket betyder at de er nedbrudt til mindre dele. Dette gør at Nan H.A.1 er mindre allergent og at det er lettere ...
... fordøjeligt i barnets tarm. Derfor anbefales dette til børn der har problemer med forstoppelse.
Alternativet til skift af modermælkserstatninger eller hvis man oplever at modermælkserstatningen fortsat giver barnet forstoppelse, er at give barnet laktulose. Her anbefaler man normalt at give 1 ml pr kg som barnet vejer og dele dosis i 2. Det vil sige at hvis din datter f.eks. vejer 6 kg, så vil du kunne give hende 3ml laktulose morgen og 3ml om aftenen. Nogle gange skal hun have lidt mere, andre gange behøver hun ikke så meget. Det justerer du op og ned efter hvordan hendes afføring ser ud og hvordan hun har det. Laktulose gives normalt hver dag.
Generelt er det meget vigtigt at holde barnets mave igang og børn som udelukkende får modermælkserstatning bør normalt have afføring en gang i døgnet. At der således går 4 dage imellem din datters afføringer og at hendes afføring er meget hård, - det synes jeg er for meget og derfor ville jeg normalt anbefale dig at give hende noget laktulose.
Hvis hun har forstoppelse, så tager det for det første pladsen og lysten til anden mad, hvilket kan gå ud over hendes indtag og dermed hendes vægtstigning. Samtidig gør det ondt at være forstoppet, børn græder mere og har det faktisk rigtig skidt og derfor påvirker forstoppelse hele deres trivsel.
Jeg håber at ovenstående hjælper dig lidt videre. Rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Graviditet
Det første tegn på, at du er gravid, er normalt udebleven menstruation, eller at du bløder meget lidt. Derudover kan du få kvalme - især om morgenen. Dine bryster kan vokse og blive ømme. Du kan også opleve at være ekstra træt.
Har du mistanke om, at du er gravid, så er det en god idé at tage en graviditetstest. Du bør også altid kontakte din læge, for at aftale tid til en graviditetskonsultation.
Graviditeten varer normalt 40 uger, og lægen vil beregne din...
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.