Brev:
Kost og fordøjelse
Kære Helen
Tak for dit sidste svar : ) Vi har haft en fantastisk tur, hvor alt gik bare bedre end forventet : ) ikke sagt at der ikke har været nogle små problemer og hårde øjeblikke men alt i alt var det en meget god tur : )
Og sikke der sker meget med hende nu. hun er blevet meget social, kommunikativ, nysgerrig og opmærksom på omverden. hun kravler ikke men kryber hurtigt alle steder, både efter os når hun ikke gider at være alene mere og også gerne på opdagelse alene i de andre værelser. alt skal ses, røres og smages. og der er ikke noget bedre i hele verden end at komme op at stå med mors hjælp og lege stående ved sofabordet : )
Jeg skriver til dig denne gang angående hendes kost og fordøjelse. Rosa har afføring mindst 4 gange daglig og kommer op en gang i mellem på 6 gange. hun er ikke generet af det som sådan udover at vi døjer konstant med rød numse pga den hyppige vask og mest hvis jeg ikke lige opdager at hun har lavet.
Er det normalt at have afføring så mange gange? det er ikke tynd afføring men blød fra lidt mere fast til grødagtig konsistens. Det har stået på over et par måneder nu.
Jeg tænker på, om det er noget ...
... i hendes kost som gør det? hun spiser gerne meget frugt som dessert, for tiden, står da banan, æble og kiwi på skift. jeg har skåret kraftigt ned da hun sagtens kunne spise 3/4 kiwi efter et måltid men jeg synes ikke, at det har ændret på mønstret.
Hun får ellers havregrød til morgenmad hvor jeg putte frosne jordbær eller hindebær i. til frokost får hun enten 1/2 skive bondebrød eller mørkt rugbrød (uden kerne) med smøreost, leverpostej eller torskerogn + grøntsagsmos. om aften står det på grøntsagsmos + kød og til mellemmåltid står der til et 1/2 skive bondebrød med smøreost.
Jeg har ikke turdet at give hende mere af vores mad pga. bekymring om hvad en lidt mere krydet mad vil lave ved hendes mave. hun har heller ikke fået mælk produkter som yoghurt eller ymer og heller ikke sød mælk, juice eller te. hun får mme i flaske og i hendes grød og så vand til måltiderne.
er der noget jeg kan gøre anderledes eller give hendes noget andet type mad? var det en ide at blande rismel i hendes havregrød for at se om det hjælper med at "samle på produktionen"?
Vi glæder os til at høre fra dig.
god efterårsferie : )
venlig hilsen
Luiza
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!
Glæder mig til at læse din bog.
Mange varme hilsner fra
Sophus og mor