Svar: Søvn og mad igen - 6 mdr.
Kære Gitte
Okay, rolig nu. Træk nu lige vejret. Du har en datter som 6 måneder gammel vejer 9 kg! Hun smiler, pludrer, ler, er interesseret i at opleve verden og udvikler sig rigtig godt og i god retning og så er hun altså syg lige nu! Du kan ikke ændre noget som helst når hun er syg og hun mangler ikke noget.
Så lige nu dropper du den skemad, du bliver ved med at give hende brød, agurk og lignende at sidde med i hånden, så hun er med ved bordet og øver sig og så ammer du hende og lader hende få det hun lige nu viser behov for.
Når hun så atter er lidt frisk og du har lidt mere overskud, så må du forsøge igen. Jeg kan kun gentage at hun lige nu jo ikke mangler noget og hun trives og du skal have lidt ro på. Der er nogle børn som bare ikke gider det skemad og som derfor ender med at gå direkte til brødhapsere og andet der skal tygges og det kan jo godt være at lillepigen hører til dem. Det er jo ikke sådan, at fordi hun ikke spiser skemad nu, så lærer hun aldrig at spise og det er jo heller ikke sådan at du er en dårlig mor fordi din datter ikke spiser. Sådan hænger verden ikke sammen.
Har I efterårsferie? er din mand hjemme? har du din mor eller en veninde i nærheden? hvor er din sundhedsplejerske henne i ...
... billedet? Har du nogen som kan være hos jer, som kan prøve at give din datter skemad. Nogle gange hjælper det, at der kommer en anden til, gerne en som har prøvet det før (det er derfor jeg nævner din mor og din sundhedsplejerske) og så skal du måske give dig selv lov til at gå en tur, komme lidt ud, få lidt frisk luft og så lade en anden forsøge sig derhjemme, når mor (læs bryster) ikke er i nærheden.
Du kan ikke gøre det hele på en gang. Du kan ikke både lære hende at falde i søvn uden amning, at spise skemad, at skulle sove i sin barnevogn, sin seng osv. Du bliver nødt til at tage en ting af gangen og så sige at nu forsøger I det og du skal slet ikke gøre noget, når lillepigen er syg og du er kørt helt ned til sokkeholderne.
Så kæreste Gitte, nu trækker du vejret dybt, tæller til ti, tuder det du nu skal tude, får en til at tage lidt over, så du ikke står med det hele, glemmer lige skemaden nogle dage (en uges tid), ammer det du nu er nødt til for at du også får overskudet tilbage og så forsøger du lige at holde fast i at du altså har en rigtig dejlig pige, som trives og som på nuværende tidspunkt ikke mangler noget.. okay?
Så ser vi hvordan det går om en uge, ikk´?
Stort knus herfra:o) Pas godt på hinanden
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. juli 2025 | Kost og ernæring | 2 år, 11 mdr.
Kære Helen, Det er første gang, jeg skriver til dig, og der kommer...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
Viden om børn:
Vestibulærsans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.