Brev:
Sulten, men ikke udhvilet
Hej Helen
Nu er det efterhånden meget lang tid siden jeg har skrevet til dig sidst og nu er der noget jeg må spørge dig om igen.
Lise bliver 1 år om 2 uger. Hun er lige begyndt i vuggestue for nogle dage siden og det er gået fint. Hun er ikke blevet ammet siden hun var 10½ mdr. Jeg tog morgenamningen fra hende og så afviste hun om aftenen flere dage i træk.... og så var det slut. Hun har aldrig været en af de børn de spiser ret meget, og selv om jeg er meget påpasselig med at give hende nok mad dagen igennem, ja så kan jeg altså ikke få mere ned i hende end jeg gør lige nu.....
Problemet er at hun vågner kl. 5.00 (+/- ½time) og er meget meget sulten. Maven knurrer og hun græder til hun får maden. Hun har aldrig fået flaske så lige nu tager jeg hende op og giver hende grød. Hun virker super træt, så istedet for at lade dagen begynde her, ja så har jeg den ...
... sidste uge forsøgt at ligge hende i seng igen med det samme, og så kan hun nogen gange sove frem til kl. 7 eller 8, hvorefter hun vågner og er glad og snakker :-).
Er det ok at jeg putter hende ind igen på det tidspunkt.....? hvis jeg ikke gør, vil hun ud og sove et sted mellem kl. 7.30 og 9.00 og så sover hun 2 lure på en dag.
Når jeg ligger hende ind igen om morgenen, så vil hun først sove ved 10.30 eller 11 tiden....og det er svært at strække hende meget længere end det. Og så sover hun til 12.30-13 tiden. Men så er hun rigtig svær at putte senere på dagen.(nogle gange kan man dog godt, men det bliver meget sent....kl. ca. 17) Og hvis hun ikke får sin nummer 2 lur, så er det som om hele aftenen og maden går i kage for hende..... er det bare en vanesag? Hun har kun prøvet at nøjes med 1 lur nogle få gange....
Glæder mig til at høre fra dig :-)
Mange hilsner Gitte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
24. juli 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Kære Helen, Du har tidligere hjulpet os med gode råd og ro i maven, så jeg...
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
Viden om børn:
Optøning af spædbarnsmad
Hvis du gerne vil have små portioner skemad klar i fryseren, så er det vigtigt at følge disse retningslinjer:
- Nedfrysning skal foregå hurtigt efter, at maden er tilberedt. Maden fryses ned i små bøtter eller poser, som er beregnet til frysning af (baby)mad.
- Maden kan opbevares en månedstid i fryseren, når temperaturen holdes på -18 grader eller derunder. Den begrænsede periode er fastsat for at sikre en god smag i maden.
- Mad som har været...
Downs syndrom
Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.
Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.
Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.