Annonce

Annonce

Svar: Forstoppelse eller ondt i maven


6. oktober 2007

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Malene

Tillykke med den lille pige. Jeg kan godt forstå at du er bekymret for din lille trold, for det gør ondt i et mødrene hjerte at høre og se hende krybe sammen og klynke, når luften skal passere igennem systemet. Desværre er det nok meget normalt at børn især i starten kan have lidt problemer med dette - især børn der får erstatning.

Du skriver ikke hvilken erstatning I bruger, men I kunne overveje om I skulle forsøge med en anden slags. Det kan nogle gange gøre en forskel.

Derudover kan du forsøge at amme hende i forskellige ammestillinger, så hun når hun ligger ved brystet får optimalt fat og ikke kommer til at slippe for meget og derved sluge for meget luft.

Det samme kan du tænke over når du giver flaske, at hun nogle gange måske vil have glæde af at sidde lidt mere op, når hun spiser, så maden lettere glider ned i maven og holder sig der. Samtidig kan det også nogle gange være en fordel endten at holde lidt pauser undervejs, så hun kan bøvse, når hun f.eks. har spist halvdelen af flasken, andre gange har børn det bedst med at spise helt færdig, før de så slår en ordenligt bøvs - her må I forsøge jer frem

Mavemassage er rigtig godt og også at ...


Annonce

... cykle med hendes ben. I det hele taget er det rigtig godt at blive bevæget og bruge sin krop. Børn med tendens til mavekneb har faktisk også ofte stor glæde af at få lov til at ligge på maven. Det kan være at lægge hende hen over ammepuden, når I sidder med hende, det kan også være at bære hende med maven liggende på jeres underarm.

Prøv at lægge mærke til om der er en sammehæng med hvornår hun får sine d-vitaminer. Nogle børn får ekstra meget mavekneb i forbindelse med dem. Hvis der er en sammenhæng, så kan I forsøge at skifte over til ACD dråber og se om det gør en forskel. Desværre er alle d-vitaminer i dag opslæmmet i samme olie og det er således ikke muligt at finde andre, som ikke vil give samme problem. Derfor anbefalingen om at forsøge med ACD-dråber.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Derudover vil det være en god idé at du lige gennemtænker om du spiser noget, som vil kunne irritere din datters mave. Der er børn som reagerer overfor mors mælk, hvis mor f.eks. indtager meget kaffe, cola, løg, spinat, kål, chokolade og også andre ting, så det kan være en god idé lige at gennemtænke om der kunne være en sammenhæng her.

Jeg håber mine tanker hjælper jer lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æbler og æblemos

Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.

Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...

Læs mere i Babylex

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak ... endelig én der kan give præcise råd og som ved hvad du taler om. Tusind tak.

Venlig hilsen Mette, førstegangs mor


Annonce