Annonce

Annonce

Brev:

Søvn og amning af min søn på 2 mdr.


2. oktober 2007

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Søvn og amning af min søn på 2 mdr.

Hej igen Helen.

Tak for dit fyldestgørende svar. Jeg har et par ekstra spørgsmål i den forbindelse...

Som sagt ammer jeg S tidligt på aftenen, før jeg selv går i seng ved 9-tiden. Den næste spisning foregår derfor på den måde, at far giver S flaske - enten mælk, som jeg har malket ud, eller modermælkserstatning.

I den forgangne weekend har S og jeg været hjemme hos min mor, og jeg har derfor ammet ham sent på aftenen også. Herefter har han sovet 3½ til 4 timer. Igår mandag ammede jeg S kl. ca. 10, han faldt i søvn ca. kl. 10.30, og sov herefter til 2.30, hvor far gav ham flaske. S sov fra ca. 3.15 og vågnede allerede kl. 5 (hvor svøbet var gået op). Ved hjælp af sutten og nusseri, sov S igen fra ca. 5.30-6.15, hvor han så blev ammet.

På baggrund af ovenstående er mit spørgsmål: Kan der være en sammenhæng mellem S's sovevaner og amning eller flaske? Altså om han måske sover længere om natten, hvis han ammes frem for at få flaske?

Løsningen, hvor jeg går tidligt i seng, og far giver den sene ...


Annonce

... flaske, er lavet i samarbejde med sundhedsplejersken, da jeg tidligere har været fuldstændig udmattet grundet søvn-mangel!

Vedr. amning: S kan ofte være ret "hysterisk", når han har tømt det første bryst, og han bliver derfor lagt til det andet med det samme. Det kan virke som om, han ikke selv kan finde ud af, at han er mæt - efter at have spist godt ved det andet bryst, slipper han brystet, begynder at græder, jeg tilbyder ham brystet igen, han tager ikke fat, græder, jeg lægger ham på skulderen for at bøvse, han slapper af, er glad og virker mæt.

Dette sker ikke altid, men oftere her på det seneste. Ellers døser S hen efter at have spist ved det første bryst, vågner op efter 5-10 min. og giver udtryk for yderligere sult, lægges til det andet bryst, spiser og døser hen igen. Herefter vågen og virker mæt.

Hvad tænker du om ovenstående?

Jeg skal forresten lige forstå dig ret: Gælder dit forslag om at svøbe S mellem amningen, både dag og nat - altså ved hver amning?

Med venlig hilsen S's mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.

Døsig og træt baby

Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.

Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...

Læs mere i Babylex

Fisk og børn

Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.

Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.

Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst så tusind tak for din fantastiske brevkasse. Jeg har fulgt den på sidelinjen i et par måneder og er meget imponerede over dine gode råd og vejledninger

Mor til Sille 7 måneder


Annonce