Annonce

Annonce

Svar: Ingen afføring, opkast og uro ved spisning


28. september 2007

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Ida

Det er korrekt at børn der ammes fuld ud sagtens kan have flere dage imellem deres afføringer og afføringen der kommer efter lang tid bærer faktisk ofte lidt præg af dette udseendemæssigt og også mængdemæssigt. Det er som du beskriver ofte en mere klæg afføring, som ikke er solgul, men snarere grøn eller grå... og ofte kommer der meget store mængder, når det endelig kommer.

Sålænge barnet trives med dette, så er det helt fint og ikke noget man skal gøre noget ved, men hvis man har indtryk af at det går ud over barnets øvrige indtag af mad og lyst til mad, barnet har ondt, når det skal af med afføringen og derfor græder meget og i det hele taget virker generet af det, så må man gerne give laktulose til ammebørn. Og det lyder som et forsøg værd hos jer (også selvom hun ikke umiddelbart har smerter).

Dette siger jeg fordi jeg tænker at din datters opkastninger faktisk også godt kan hænge sammen med at maden ikke rigtig kommer igennem systemet og hvis der så ligesom står noget i tarmsystemet og presser og ikke rigtig kommer ud, ja så vil den mad der er i mavesækken jo nogle gange komme den forkerte vej... Jeg synes derfor du skal prøve om ikke laktulosen vil hjælpe både på afføringen, ...


Annonce

... konsistens og hyppighed og på hendes opkastninger. Du kan give 1 ml pr kg hun vejer. Prøv i første omgang at dele dosis i 2, så hun får en ½ portion morgen og ½ portion aften.

Med hensyn til at sove lidt længere om natten, så er dette lidt svært, da jeres datter jo har valgt at lægge sin lange lur om aftenen. Da hun er i stand til at sove fra kl. ca 18 til kl. 23.30, få mad og sove igen, så sover hun faktisk igennem og det er jo rigtig flot - bare lidt hårdt at det lange stræk ikke ligger om natten.

I kan naturligvis forsøge at tilbyde hende brystet i løbet af aftenen f.eks. kl. 18, 21 og 24 og se om det vil få hende til at tage et lidt længere stræk om natten, hun vil ganske givet kunne spise mere eller mindre i søvne... det er et forsøg værd men ingen garanti:o)


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Det vil ændre sig i takt med at hun bliver ældre, hun er jo endnu ikke så gammel og når hun begynder at sove færre lure om dagen, få skemad og generelt være mere vågen og aktiv om dagen, så sker der også en ændring i søvnen og søvnmønsteret.

Man kan desværre ikke få det hele - både friaftener og sene morgenstunder, men tingene ændrer sig hele tiden og tiden arbejder derfor også for jer:o)

Rigtig meget held og lykke fortsat og god weekend:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kravle

De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.

Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...

Læs mere i Babylex

Seng

Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.

Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:

- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en fantastisk brevkasse og nogle fantastiske og velskrevne bøger. Begge dele har ofte hjulpet os siden vi blev forældre for ca. 1½ år siden!

Tak fra familien i København.


Annonce