Svar: Dagpleje - morgenrutine
Kære Renata
Får de slet ikke noget at spise om formiddagen i dagplejen? Det skal de jo have.... mellemmåltider er vigtige og ingen børn har godt af at gå fra morgenstunden til frokost uden at få noget at spise.
Da Victoria er glad for sin morgenflaske og får en morgenlur der og dermed er mere glad og frisk og har mere overskud, så synes jeg du skal bibeholde denne flaske lidt endnu. Hvis hun så ikke vil spise morgenmad inden I tager hjemmefra, kan hun så ikke få morgenmad hos dagplejer eller alternativt så få en bolle med lidt smør, lidt frisk frugt, ost i stænger osv. om formiddagen inden formiddagslur.
Nogle børn er rigtig kede af skeen i en periode og det handler om at Victoria er ved at være så gammel at hun gerne selv vil deltage og derfor lukker munden, når skeen kommer. Derfor kan det ofte hjælpe i stedet at give hende rigtig mad, og her mener jeg altså en bolle eller lignende, som hun kan sidde med selv. Det kan du også give hende som ...
... morgenmad hjemme, - hvad spiser du selv? Kan hun ikke få det samme som hun ser du spiser?
Jeg tænker at I jo stille og roligt skal væk fra flasker og at begynde at give vælling eller mannagrød i flaske (det er jo også vælling) synes jeg er at gå i den forkerte retning. Hun får jo sin modermælkserstatning og bliver dækket fint ind der og ved siden af skal hun så have rigtig mad. Stille og roligt skal hun jo have mere og mere rigtig mad og flaskerne skal nedtrappes og helt udgå, når hun bliver omkring 1 år.
Så jeg synes altså at du skal lade hende bibeholde sin tidlige morgenflaske lidt endnu og lade hende sove lidt videre om morgenen med den. Når I så står op, så må du vurdere om hun hjemme skal have morgenmad samme med dig og her i en periode tilbydes en bolle med smør, ½ banan og lignende eller det som hun ser du spiser - eller om du skal aflevere hende og lade dagplejer give morgenmad eller formiddagsmåltid, alt efter tidspunktet.
Rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Nakkefoldsscanning
En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge, og her kigger man via et ultralydsapparat, som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.
Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning, og man ser efter:
- om der er liv
- om der er mere end ét foster
- hvor langt du er henne - man fastsætter datoen for forventet fødsel.
Hvis du ønsker at vide, om dit barn kan have en kromosomafvigelse som f.eks. Downs Syndrom, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet