Svar: Graviditet og flytning
Kære Camilla
Tillykke med huskøbet, det lyder dejligt at I skal flytte og har fået hus, nu hvor I venter en lille:o)
At være gravid er jo ikke en sygdom, men det betyder ikke at du bare skal slæbe rundt og løfte en masse. Det er enormt vigtigt at du tager det stille og roligt og at du virkelig lytter til din krop. Hvis du får ondt, så er det altså slut med at lave noget, så skal du slappe af!
Det kan godt være at I bliver nødt til at fortælle det til jeres forældre lidt før, så de kan komme og hjælpe jer med at flytte, det er dumt ...
... at tage chancen synes jeg, hvis I kan få hjælp og du kan slappe af, fordi alle så ligesom ved hvorfor...
Helt teoretisk kan fosteret jo godt gå til og først efter nogen tid vil der så komme en blødning, det er altså ikke sådan at det behøver at ske samtidig, hvis du forstår hvad jeg mener... Men alt det skal du jo ikke tænke på, du skal bare nyde det spirende liv i din mave og tro på at alt er som det skal være:o)
Rigtig meget held og lykke fortsat - også med flytningen og få nu nogen til at tage sig af de tungeste kasser og møbler:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Viden om børn:
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Klip i mellemkødet (Episiotomi)
I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.
Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.
Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.