Svar: Rigtig meget syg
Kære sygdomsramte familie
Det er desværre alt for hyppigt at børn bliver syge, når de begynder institution og selvom man forsøger at have en høj hygiejnisk standard, så er det desværre ikke altid nok.
Børn i vuggestuealderen bytter jo nogle gange sutter, kommer legetøj i munden, kravler rundt på gulvet, får måske lidt træk, har beskidte fingre, nyser og hoster uden at holde sig for munden osv. osv.
Man ved at håndvask har en meget stor indflydelse i forhold til at nedsætte smitterisiko og at det derfor er meget vigtigt at det både hjemme og i institution gøres til en rutine at vaske både egne og barnets hænder f.eks. efter bleskift.
Det er sådan at sundhedsstyrelsen har udarbejdet en vejledning til ...
... daginstitution netop omkring hygiejne og der er i kommunerne ansat forskellige personer, nogle gange er det en sundhedsplejerske, som tager rundt og laver hygiejnetilsyn i institutionerne.
Vejledning om hygiejne i daginstitutioner kan du finde inde på sundhedsstyrelsens hjemmeside og jeg synes det vil være relevant at du drøfter det med institutionensledelsen, de er jo heller ikke interesserede i at børnene altid er syge:o)
Du skal naturligvis reagere hvis din datter vedbliver at have feber, hvis hun bliver sløv, får vejrtrækningsproblemer osv. Det er især RS-virus og Rota-virus som florere blandt de yngre børn og som kan gøre dem rigtig syge og meget dårlige:o)
Håber at I snart bliver raske, rigtig god bedring:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Opbevaring af modermælk
Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.
Holdbarhed for ny udmalket mælk:
3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.