Brev:
Svært ved tæt fysisk kontakt
Kære Helen
Tak for dine tidligere svar.
Det går langt bedre med vores datter, Cecilie, nu, hvor vi er flyttet "på landet". Hun kan nu sove fra ca. 19 - 5, da der ikke er larm fra byen til at vække hende. Hun er meget lydfølsom, som tidligere skrevet. Hun kan nu også sove to gange om dagen ca. 1 time af gangen. Derfor spiser hun nu også det, hun skal i løbet af dagen og græder heller ikke så meget som tidligere.
Jeg er dog startet med arbejde her for tre uger siden og det kan selvfølgelig mærkes på hende, så hun igen græder en del(men 4 kindtænder er også lige på vej op...) Hun skal køres ind i vuggestue fra på mandag, så det bliver spændende, hvordan det forløber. Indtil da har hendes far været hjemme hos hende.
Så til spørgsmålet: Cecilie har som tidligere skrevet altid haft svært ved at putte sig ind til os og være i armene. Hun blev ammet liggende også af den grund, men også fordi det skulle foregå uforstyrret. Hun protesterede højt, når vi holdte hende ind til os - også for at trøste hende under kolikken de første 5 måneder, eller når hun har været sløj, men også når hun generelt græd. Hvis vi aer hende, inden hun skal sove eller i det hele taget, kan hun blive meget gal og slå vores hænder væk. Det bedste er kun at holde en hånd på hendes ryg eller bryst.
Når jeg lægger hende i seng om aftenen græder hun af og til en del, og det er så svært ikke at kunne trøste hende... Hun sidder i sengen og græder højt, viser hun vil op, men bliver rigtig ked af det, hvis jeg tager hende ind til mig. Hun vender hovedet bagud nedad for at slippe for kontakten. Jeg synger for hende og prøver at stryge hende over bleen for at berolige hende og til sidst falder hun i søvn. Om morgenen har jeg prøvet at tage ...
... hende over i sengen, så hun kunne ligge lidt imellem os, men det vil hun slet ikke! Hun vil heller ikke have dyne på.
Som du ved;-), har jeg læst mange bøger om babyer, men har ikke fundet noget, der fortæller, hvad man skal gøre for at trøste, når barnet ikke bryder sig om den tætte kontakt. Vi "masserede" hende med lange vedvarende strøg over kroppen efter badet, og gør det stadig, selvom hun protesterer. Prøvede talrige gange at svøbe, rulle i dyne, bæresele og lægge hende i slynge, hvilket hun hadede! Så vi opgav. Har leget vilde lege og møffet meget rundt med hende, som vi stadig gør. Det elsker hun!
Hun har også altid villet være hos mig, men ikke ind til mig. Hun sidder på hoften og vender hele overkroppen udad og før det, lå hun udad i mine eller min mands arme. De første ca. 10 mdr. ville hun ikke ligge eller sidde alene på et tæppe, så græd hun for at komme op... Nu kan hun godt lege alene og kravler rundt og udforsker alting:-) Og nu sidder hun gerne på skødet af mig(eller sin far) med ryggen hvilende mod min mave og den stund nyder jeg:-)
Jeg har været meget i tvivl, om vi overskred hendes grænser for berøring eller om det er noget, hun skulle vænnes til og stadig skal?
Er der noget, vi kan gøre, eller er der en bog eller noget eksperthjælp, jeg kan søge - for jeg synes, at det er ret svært. Ville så gerne kunne holde hende ind til mig (og vide, at hun kunne lide det). Er det noget, der kommer senere, hvis vi gør en indsats nu, og med hvad? Det må da være vigtigt for hendes videre udvikling? Skal vi snakke med en ergoterapeut?
Der er ikke andre, jeg kender, hvis barn har det ligeså svært med berøring... så nu spørger jeg dig.
Glæder mig til at høre dit svar.
Mange hilsener fra Louise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
Viden om børn:
Børnevaccinationsprogram
I Danmark har vi følgende børnevaccinations program, som anbefales af sundhedsmyndighederne:
3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 1 og PCV-1
5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 2 og PCV-2
12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 3 og PCV-3
15 mdr.: MFR 1
4 år.: MFR 2
5 år.: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
12 år.: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3 (MFR 2 til...
Cykelhjelm
Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.
Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.
Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.