Svar: Får mit barn mælk nok?
Kære Camilla
Umiddelbart lyder det som om at Gabriel er fint dækket ind med mælk fra dig, naturligvis også fordi han jo tager godt fra om natten, - så samlet set får han mælk nok.
Jeg kan ikke helt finde ud af hvordan du arbejder, for ud fra planen så ammer du morgen mellem 6-8, igen mellem 12-13, kl 16 (nogle gange), kl 20-21, kl. 24 og så om natten... Det lyder umiddelbart ikke som om du er væk så meget at han behøver tage andet end bryst? Du skriver at dine timer ligger endten før eller efter kl. 12 og at du derfor ammer ved dette tidspunkt, men at det især er her du godt kunne tænke dig at han tog mme.
Hvis det kun er det ene tidspunkt på dagen, så tænker jeg at han i stedet kan få mos eller grød og drikke vand af en kop, han behøver ikke mme ved siden af din mælk.
Du skriver at han sjældent vil have noget grød om formiddagen, hvilket du selv tillægger natamningen og det tror jeg du har rigtig meget ret i. Hvis du således ønsker at lave om på den rutine, så er du nødt til ikke at amme så meget om natten. På den anden side, så fungerer jeres dag jo godt og han spiser masser af grød og mos - det er så bare på andet tidspunkt. Det du således skal gøre op med dig selv er hvorvidt du synes I har en god ordning eller om du gerne vil ændre tiderne, - mere for din egen skyld?
En plan som følger din lidt ser således ud:
Tidlig morgen 06: Ammes og står op kl. 7-8 når han vågner igen.
Formiddag 9: Havregrød eller lignende, evt. med lidt frugtmos, vand af kop
Sover sover sin første lur derefter, sover mellem 45 minutter og 1½ time
Frokost 12: Grøntsagsmos og begynde med lidt kogt kød og fisk i mosen, vand af kop.
Herefter ammer du ham så og det må du gerne fortsætte med, men han kan også tilbydes flaske eller helt springe over og blive puttet uden mælk.
Puttes til middagslur igen omkring kl. 13 og sover igen mellem 45 ...
... minutter til 1½ time afhængig af hvor meget han har sovet om formiddagen
Eftermiddag 15-16: Du kan amme, hvis du her hjemme og ellers må han få lidt grød eller mos, hvis han virker sulten. Det kan også være at han på dette tidspunkt vil være mere interesseret i en flaske, men igen er flaske ikke noget han behøver, og slet ikke hvis du er hjemme og kan amme
Powernapper evt. 30 minutter
Aften 18: Grøntsagsmos med kød/fisk eller grød - det afhænger af hvad han har fået i løbet af dagen, evt. lidt frugtmos som dessert og vand af kop.
Ammes og puttes til natten mellem 20.00 og 21.00
Sen aften kl 24.00: Ammes igen
Nat: Begynder evt. at kunne springe amning over mellem kl. 24 og 06.
Det du skal være opmærksom på her er naturligvis om han har fået det antal amninger han har behov for i løbet af dagen. Umiddelbart vil han altså godt kunne klare sig uden amning til frokost, hvis du ikke er hjemme, og vil sandsynligvis også kunne klare sig om natten. Man skal dog medtænke at det jo også kan handle om tryghed og behov for at være dig nær, fordi han nu ikke ser dig i timer i løbet af dagen - det kan godt være årsagen til at han spiser så meget ved brystet, når I er sammen og det er jo helt okay. Det har I jo begge brug for. Og ser man på hans øvrige indtag er dette jo som sagt fint nok.
Jeg håber du kan bruge mine overvejelser, som sagt er det svært for mig at gennemskue helt hvordan du arbejder og hvornår du ammer i forhold til dette, - om du hele tiden kører frem og tilbage osv... det er jo også hårdt for dig. Hvis du beslutter dig for at blive på skolen og ikke komme så meget hjem, så må Gabriel få tilbuddet om en flaske og tager han ikke dette, ja så lyder det som om han er fint i stand til at regulere sit behov hos dig. Så som det ser ud lige nu så ja, Gabriel får fint med mælk hos dig:o)
Rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Opbevaring af modermælk
Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.
Holdbarhed for ny udmalket mælk:
3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.