Annonce

Annonce

Brev:

Pasning og amning - 9 mdr.


27. august 2007

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Pasning og amning - 9 mdr.

Hej

Vi har en meget glad pige på 9,5 måned, hun græder meget lidt, udvikler sig dag for dag - og ja hun er super dejlig.

Jeg skriver til dig fordi jeg skal starte arbejde om to uger og gerne vil have nogle råd omkring, hvordan vi bedst forbereder vores datter på dette skift.

Når jeg starter orlov er min mand uden arbejde, han har således tid til at passe hende og starte indkøring i institution lige så stille. Jeg er dog bekymret for hvordan vi forbereder hende på at undvære (mig) amningen - og på at falde i søvn om dagen uden brystet.

Hun har været lang tid om at lære at spise rigtig mad, grød havde i starten slet ingen interesse - hvorimod ting hun selv kunne holde og gnave lidt i blev accepteret (for det meste). Det meste kom dog ud igen. Nu er de første fem tænder godt på vej, så det bliver nemmere og nemmere for hende og spise, og nu accepterer hun indimellem grød og diverse pastaretter mm. Det er dog langt fra altid - og tit kan hun bagefter spise meget ved brystet alligevel. ...


Annonce

...

Hun er rigtig god til at falde i søvn efter amning, som regel sidder jeg ved hende - og oftest sover hun ved mig i vores seng. Hun kan ikke finde ud af sut - og synes heller ikke at få meget ud af sutteflaske, så det er svært at få væske nok i hende uden amningerne. Kop skal hun nok lære - og vi morer os med det - men omgivelserne bliver mere våde end det indvendige :-).

Jeg ammer stadig rigtig meget - måske ca. 8 gange i døgnet - det varierer lidt. Vi forsøger dog altid om dagen at tilbyde hende andet mad inden amningen. Hun vågner for tiden meget om natten, det bliver hårdt når jeg starter arbejde - men jeg kan mærke at hun har brug for mig, så jeg er ikke særlig motiveret for at lave om på det. Det vil være mange skift i starten som sikkert gør livet mere uroligt for hende, så jeg tænker at vi først skal give hende en tryg hverdag inden vi begynder at forsøge at få hende til at sove længere stræk.

Er spændt på at høre dine svar - på forhånd tak for hjælpen.

Med venlig hilsen
Mette

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Svær søvnmangel pga mange opvågninger

Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.

Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...

Læs mere i Babylex

Bleskift

Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.

Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.

Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit hurtige svar - jeg ser altid tingene fra en anden vinkel når jeg læser dine svar - en vinkel som man ikke altid selv kan se tingene fra, når det er kørt lidt i hårdknude.

Glæder mig altid til at høre fra dig

Mange hilsner
Lillepigens mor


Annonce