Brev:
Storebror og institutionsskift
Hej Helen
Vi har en lille skøn dreng på 2½ år, som netop er startet i børnehave i den institution, hvor han også har gået i vuggestue. Overgangen er gået fint til trods for, at vi i samme periode også er flyttet i nyt hus 5 km længere væk. Han har kun reageret lidt på flytningen – ved at vågne om natten og græde. Og her har vi trods anbefalingerne, taget ham med ind i vores seng, da vi ikke synes, at han skal føle sig utryg i sit nye værelse – måske dumt, men det fungerer :-)
Men der er flere ændringer på vej for vores lille gut. Til primo oktober skal han være storebror og af den grund har vi først skrevet ham op til en ny institution pr. 1. december.
Hvad skal vi gøre – bør vi flytte ham i ny institution i december, så han kan ...
... begynde at få venner i området, som senere skal gå i samme skole, eller bør vi udholde logistikudfordringerne (det tager kun 10 min længere fortsat at køre til den gamle institution) og beholde ham i den gamle institution noget tid endnu – og i så fald hvor lang tid??
Han er glad for sin nuværende institution og har et par rigtigt gode venner/veninder, som han har kendt lige siden vores mødregruppe. Han er altid blevet betegnet som en sensitiv dreng i institutionen, som ofte har brug for en voksen hånd. Men er ellers en glad og veltilpasset fyr, som er super sproglig men ikke noget motorisk vidunder.
Jeg håber, at du har et par gode råd, da man jo altid gerne vil gøre det bedste for de små vidunderlige størrelser :-)
Kærlig hilsen
Anja
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
12. januar 2025 | Udvikling | 3 år
Hej Helen Vores datter er nu 3 år og bliver itvivl om hvad der forventes af...
Viden om børn:
Peanuts og børn
Peanuts (jordnødder) - bør ikke gives til børn under 3 år. Det samme gælder andre hele nødder, vindruer, popcorn, rå gulerødder og lignende hårde fødevarer.
Børn under 3 år vil ofte have vært ved at tygge og bearbejde hårde fødevarer, og der er derfor en risiko for, at barnet fejlsynker - og det kan være meget farligt. I værste fald kan f.eks. en peanut sætte sig fast ved luftrøret og blokere luftvejene. Især peanuts og stykker af rå gulerod har vist sig at udgøre en stor risiko...
Rotavirus
Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.
Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)
Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.
Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.
Du hører nok fra mig igen
Knus fra mig