Svar: 2 måltider om dagen
Kære Maria
Det lyder rigtig fint at øge med et par skefulde hver dag, så han stille og roligt når op på 3/4 dl. færdig grød. På den måde kan du også holde øje med, hvordan hans mave tager imod og om han pludselig får hård mave og ondt i maven. Hvis hans mave fungerer fint med grøden og han glad åbner munden og tager imod og således virker til at have det rigtig godt med skemad, så må du gerne give ham to mindre portioner dagligt.
Der er nogle børn som meget hurtigt kan spise rigtig meget skemad, men det er fortsat vigtigt at du ikke giver ham for meget af gangen, fordi han fortsat har behov for rigtig meget mælk. For at give plads til mælken vil det derfor være en rigtig god idé at du ikke bare lader ham fylde sig med grød, ...
... men stopper efter 1/2-3/4 dl og så tilbyder ham bryst efter grøden.
Det vil som regel være sådan at børn der starter med skemad i 4 måneders alderen har det fint med grød en gang dagligt og omkring 5 måneders alderen så stiger til 2 gange dagligt.
Hvis du skønner at din dreng har behov for og kan klare skemad to gange dagligt før 5 måneder, så vil det være fint at give ham grød begge gange dagligt og du kan f.eks. variere det lidt ved at fortsætte med risgrøden men så bruge forskelligt topping.
Omkring 5 måneders alderen kan du så udskifte det ene grødmåltid med grøntsagsmos. Men lige her i starten er det vigtigt at gå stille og roligt frem.
Håber at dette hjælper dig lidt videre. Rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. juli 2025 | Kost og ernæring | 2 år, 11 mdr.
Kære Helen, Det er første gang, jeg skriver til dig, og der kommer...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Episiotomi - Epis
Episiotomi eller Epis er, når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det, for at barnet bedre kan komme ud.
Der findes to typer af Episiotomi:
1. Man kan klippe lodret ned fra skedeåbningen til endetarmen. Dette klip heler ofte let op, men det anvendes ikke så meget mere, da der er risiko for, at klippet udvider sig og bliver længere, når barnets hoved passerer forbi - og derved...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.