Svar: Hvordan hjælper vi vores datter?
Hej med jer
Vi er alle forskellige og nogle har mere temperament end andre. Der vil altid være nogen som råber højst i forsamlinger og så er der dem, der lige afventer og ser tingene lidt an inden de blamerer sig for meget - måske jeres datter hører til de sidstnævnte og det er der jo ikke noget i vejen for.
Det er dog ikke ensbetydende med at hun skal finde sig i hvad som helst og hun skal også lære at sige fra. Men du skriver at hun kommer og henter jer når hun har brug for hjælp og det synes jeg er rigtig vigtigt. Det viser jo netop at hun godt kan mærke når det ikke er okay, hun er bare endnu ikke gammel nok til at vide, hvordan hun skal få sagt stop og så henter hun dig. Det synes jeg lyder rigtig godt.
Det bedste I kan gøre er at vise hende vejen. Hun skal naturligvis trøstes, når og hvis hun bliver ...
... slået, skubbet til og bidt - det er meget vigtigt at I netop viser at det ikke er okay at gøre sådan og med ord også siger "Av, det gør ondt på Nanna, Nanna bliver ked af det" osv. så det barn der har gjort hende ondt lærer at det ikke er okay.
Jeres datter skal vide at I er der for hende og hjælper hende. At hun altid kan søge råd og få hjælp hos jer. I takt med at hun bliver ældre og begynder at kunne bruge sit sprog, så vil kunne hjælpe hende med at mægle i konflikter, vise hende hvordan man kan bruge sproget og nå til enighed, opnå kompromis, men der er hun jo slet ikke endnu. Lige nu har hun bare brug for at I accepterer som hun er og ser det som et godt tegn at hun henter jer og på den måde siger fra.
Håber at det går godt i øvrigt... er der kommet en lille ny til?
Fortsat held og lykke med det hele:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:
24. juli 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Kære Helen, Du har tidligere hjulpet os med gode råd og ro i maven, så jeg...
19. juli 2025 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Jeg har brug for et godt råd til, hvordan vi forbereder vores...
17. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Kære Helen Beklager at jeg skriver igen, men du giver så utrolig gode og...
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
Viden om børn:
Navle
Hos det nyfødte barn sidder stadig en rest fra navlestrengen, som vil falde af, af sig selv, når barnet er mellem ca. 5 dage og tre uger gammelt. Det er normalt at det kan bløde fra navlen i denne periode og det kan også lugte fra navlen, da det er en forrådningsproces der sker.
Du skal være opmærksom på at navlen ikke begynder at lugte for meget, da det kan være tegn på infektion. Hvis navlen lugter gennem barnets tøj, er det for meget. Hvis der er rødme omkring navlen, kan...
Kræsenhed
Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.
Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.
Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.
I må respektere at der er noget mad,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.