Brev:
Hvordan hjælper vi vores datter?
Hej Helen
Nu har jeg et spørgsmål angående opdragelse og personlighed.
Vores datter på 17 måneder kan ikke så godt lege med andre børn på hendes alder lige for tiden. Og problemet er sådan set ikke hende - det er de andre! De er så stride!!! Vi kender stort set kun én pige på hendes alder, som stadig kan lege med hende. De andre skubber, slår, bider og tager hendes ting.
Jeg ved godt, at det er en alder de skal igennem, men jeg er ikke sikker på, at vores datter får den i så udpræget grad.
Både faderen og jeg er 'rolige' mennesker (jeg har dog et temperament, som kommer til udtryk engang imellem!), og det vil hun vel med al sandsynlighed også blive, eller hvad??
Problemet er jo ikke større, end at vi må finde andre legekammerater til hende lige i denne tid, men jeg ...
... tænker lidt på, om hun bliver for eftergivende. Hun skal jo også kæmpe og sige fra. Kan vi hjælpe hende med at lære det?
Altså hjemme overfor far og mor er det ikke noget problem, hun smider sig ned på gulvet og skriger HØJT og længe, hvis der er noget, der ikke passer hende, men overfor andre børn bliver hun bare ked af det og henter mor, som skal hjælpe hende.
Tror du, at hendes tid nok skal komme, eller er der børn, der bare er lidt mere 'eftergivende' eller 'tilgivende' eller hvad man nu skal kalde det. Og hvad kan vi i givet fald gøre for at spidse hendes albuer lidt.
Når nu fx hun bliver skubbet og falder og græder. Så må man vel trøste, ikke? Og når hun bliver bidt skal hun jo også trøstes, ikke?
Hvad mener du? Har vi i virkeligheden slet ikke noget problem??? ;o)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Kære Helen Beklager at jeg skriver igen, men du giver så utrolig gode og...
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Colostrum (råmælk)
Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.
Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.
Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...
Øl og amning
Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.
Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.