Annonce

Annonce

Svar: Feber, feber


25. juni 2007

Kategori:
Alder:
2 år, 1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Emils mor

Velkommen tilbage til dig igen, efter at far overtog for en kort bemærkning:o)

Hmmm, der kan være mange forklaringer og at der er mange nye børn i institutionen er da et meget godt pud. Ellers så handler gentagne infektion jo desværre meget ofte om hygiejne og jeg tænker derfor at I måske skulle overveje om I kunne øge hygiejnen hjemme og måske tale med institutionen om, hvad de kunne gøre for at bedre hygiejnen der.

Man ved at børns sygedage falder markant, hvis man går ind og standardiserer og opkvalificerer hygiejnen både hjemme og i institutioner. Jeg tænker at Emils vuggestue også må undre sig over at han er så meget syg og må have en vis interesse i at børnene så vidt muligt ikke bliver syge af institutionen. Jeg synes derfor det er helt oplagt at tale med dem om, hvorvidt de har retningslinier omkring hygiejne og handler korrekt i forhold til dette.

Der skal være retningsliner som om handler hygiejne i forbindelse med håndvask - både deres egne hænder og børnenes hænder. Der skal være regler for brug af ...


Annonce

... handsker, hygiejne i forbindelse med legetøj, måltider, pusleplads, tandbørster/tandkrus hvis de har det, potter, toiletbesøg, flasker og sutter, udendørs leg, sovefaciliteter osv. Og så skal der naturligvis også være helt klare retningslinier for hvordan man handler i forbindelse med rensning af sår, måling af temperatur, noget omkring indeklima, rengøringshyppighed osv. Sundhedsstyrelsen har udgivet en bog "Hygiejne i daginstitutioner" netop omkring dette emne.

Bortset fra dette, så tænker jeg også at Emil jo ikke skal have feber og en temperatur mellem 38,5-39 lyder ikke som bare en let temperaturforhøjelse som naturligt ses hos børn om aftenen, når de løber rundt og leger...


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Jeg synes derfor det vil være relevant at I drøfter det med lægen og lige hører hvad han tænker. Han kunne måske tage nogle blodprøver og finde ud af om Emil har en infektion, få lyttet på hans lunger, få taget en urinprøve osv. så man ligesom udelukker de mest oplagte ting.

Rigtig meget held og lykke fortsat, jeg regner med at jeg får en opdatering:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.

Døsig og træt baby

Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...

Læs hele brevet og Helens svar


16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.

Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.

Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Laktulose

Laktulose er et middel, som bruges ved hård mave. Hvis du oplever, at dit barn ikke kan komme af med sin afføring, afføringen er knoldet og hård, måske virker dit barn til at have smerter i forbindelse med, at det skal have afføring - så kan læge eller sundhedsplejerske anbefale dig, at du giver dit barn laktulose.

Laktulose drikkes, og kan f.eks. gives til baby på en ske. Laktulose virker ved at binde vand i tarmen og derved blødgøres afføringen, så barnet lettere kan komme af...

Læs mere i Babylex

Pethidin ved fødsel

Pethidin er et morfinlignende stof, som især blev brugt ved fødsler førhen i tiden. I dag vil man ofte vælge at tilbyde den fødende en epiduralblokade i stede, hvis hun har voldsomme smerter. I særlige tilfælde kan man dog stadig vælge at give pethidin til fødende. Det gives som injektion, og virkningen indtræder efter ca ½ time.

Der er en del bivirkninger forbundet med at give pethidiin, blandt andet kan det nedsætte ve-aktiviteten, give den gravide kvalme og gøre hende svimmel...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annonce