Brev:
Spise selv m.m.
Kære Helen
Min datter på 1 år (i morgen) er ekstrem glad for mælk, men jeg kæmper nu med både hende og mig selv for at stoppe. Projektet bliver ikke lettere af, at hun klart forbinder søvn og mælk, men væk det skal den, da hun ikke har appetit nok om dagen og stadig sover dårligt. Som om det ikke var nok så er hun også begyndt at bide mig i brystvorten - og så er hun altså også selv ude om det ikk' ;-)
Mit problem lige nu er, at når hun ikke får så meget at spise i løbet af dagen, så har jeg simpelthen så svært ved at holde fast i mit nej til mælk når hun puttes og i løbet af natten, jeg er jo bange for at hun er sulten.
Ud over at mælken tager plads til almindeligt mad, så er hun også blevet vældig dygtig til at sortere maden dvs. pålæg ryger fint ned, men ikke rugbrødet. Kød smager også dejligt, men gider du lige fjerne de der kartofler! osv.
Projekt mad går altid lettest, hvis jeg kan ...
... finde på noget hun selv kan sidde og rode i med fingerne, hun gider slet ikke blive madet med ske mere, men kan heller ikke rigtig finde ud af selv at spise med skeen - det giver særligt problemer til morgenmad, for det er jo altså ikke så praktisk at spise øllebrød med fingrerne.
Det jeg håber, du kan hjælpe mig med er idéer til fingermad, svar på hvad man lige stiller op, med denne madsortering samt lidt vejledning i hvordan og hvornår hun kan lære at spise selv.
Særligt det sidste synes jeg ikke rigtig jeg ved nok om, skal hun selv sidde med tallerken og ske nu, hvordan med gaffel og skal hun holde kruset selv osv.
Jeg ved godt at al begyndelse er svær, og at jeg bare må leve med at hun og alt omkring hende skal hovedrengøres efter alle måltider, men jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg bedst hjælper hende på vej og hvornår det er tid til at lære hvad...
Mange hilsener og på forhånd tak
Tina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Tilskudsblanding
En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.
En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.
Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....
Æbler og æblemos
Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.
Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Din bog om søvn har været os en rigtig stor hjælp.
Vores dreng er nu 16 måneder og vi har måtte erfare, at han hører til de børn der altid har haft et lille og uforudsigeligt søvnbehov. Men via din bog, har vi fundet ud af at give ham rutiner, der gør at han nu trives og udvikler sig sundt og godt.
Tak fordi du har skrevet den!
Hilsen de glade forældre